Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségőr  >  jelenlegi cikk

Nemzeti dohányzástiltó táblák: súlyos bírságok jöhetnek

írta   /   2014-03-05  /   nincs hozzászólás

Feltölthetik a bírságkasszát a kormányhivatalok: bár szombaton lejárt a “Tilos a dohányzás” és a “Dohányzásra kijelölt hely” feliratú táblák cseréjére szabott határidő, sok helyen még hiányoznak az újak – írja a Népszabadság.

dohanyzasA kormány tavaly februári határozatában írta elő a szabványos, öt nyelven szövegezett matricák használatát, de azokat sokfelé hétfőn sem rakták fel a falakra.

A lap szerdai cikke szerint késésben van a táblázással a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV, számos Volán-társaság és a Budapest Airport Zrt. is, pedig akár két és fél millió forint is lehet a bírság.

A vasútállomásokon ugyanakkor feleslegesen “vadásznak” az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ellenőrei, mivel a MÁV “felmatricázta” az országot. A vasútnak összesen több mint 2 millió forintba került az átállás, az új táblákra 1 millió 350 ezer forintot, a matricákra 690 ezer forintot költött – derül ki a cikkből.

MTI/Népszabadság


hirdetés

az oldal QR-kódja

Nemzeti dohányzástiltó táblák: súlyos bírságok jöhetnek QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →