Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Kaposvár önkormányzata idén is támogatja a méhnyakrák elleni védőoltás beadását

írta   /   2013-06-27  /   nincs hozzászólás

oltasKaposvár önkormányzata az idén is támogatja a méhnyakrák elleni védőoltás beadását. HPV vírus elleni életmentő vakcinát vásárolnak 167 kaposvári leánygyermek részére, 3,5 millió forintért -mondta el a város polgármestere.

Közleményében rámutatott: azért tartották meg ez az önként vállalt támogatási formát, mert a kezelésnél fontosabbnak tartják a megelőzést és a családok anyagi terheinek csökkentését.
A politikus kitért a jövő generáció iránti felelősségérzetre is. A Megyei Jogú Városok Szövetségének társelnökeként ezért is kezdeményezte, hogy az állam járuljon hozzá a méhnyakrák elleni vakcina megvásárlásához.
Mint írta, Szócska Miklóssal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért  felelős államtitkárával folytatott tárgyalás eredményeként a szaktárca vezetője arról tájékoztatta, hogy felmérést végeznek az oltás kötelező bevezetéséről és annak támogatásáról.
A polgármester emlékeztetett arra, hogy Kaposvár önkormányzata 2008-ban döntött arról, hogy minden, 13. életévét betöltött kaposvári leánygyermek családja – jövedelemtől függően – anyagi segítséget kap, a háziorvosok pedig ingyen adják be a vakcinát.
A három vakcinából álló védőoltás-sorozat jelenleg nem részesül társadalombiztosítási támogatásban, így több mint 50 ezer forintba kerül – közölte Szita Károly, hozzátéve: az önkormányzati döntésnek köszönhetően a legrászorultabbaknak azonban csak négyezer forintot kell fizetniük. A polgármester közleménye szerint az elmúlt években e támogatási rendszer révén ezer kaposvári leánygyermek kapta meg a védőoltást.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Kaposvár önkormányzata idén is támogatja a méhnyakrák elleni védőoltás beadását QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →