Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Hétmillió forintos kiegészítő támogatás a tűcsereprogramnak

írta   /   2013-05-12  /   nincs hozzászólás

tucsereA tűcsereprogram hétmillió forintos kiegészítő támogatásáról döntött Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára – közölte a tárca hétfőn.

Múlt év második felében az új pszichoaktív anyagok (designer drogok) terjedése és egyre szélesebb körű használata miatt jelentős mértékben megnövekedett Magyarországon a tűhasználat – olvasható a közleményben.
Emlékeztettek, a közegészségügyi veszély megelőzése érdekében Balog Zoltán tárcavezető a múlt év végén hatmillió forint összegű egyedi támogatásról döntött. A rendelkezésre álló adatok áttekintését követően Simicskó István most további hétmillió forint összegű egyedi támogatást ítélt meg. Mint írták, a múlt év végén kialakult tűhiány az intravénás droghasználattal összefüggő fertőző betegségek (HIV/AIDS és a Hepatitis C-fertőzés) terjedésének veszélyét erősítette.
A hatmillió forintos támogatásból több mint 255 ezer injektort lehetett vásárolni és szétosztani. Ez a tűmennyiség elegendő ez év első félévére, azonban már most látható, hogy a tűcsereprogram zavartalanságához nélkülözhetetlen az újabb tűbeszerzés elindítása – olvasható a közleményben.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Hétmillió forintos kiegészítő támogatás a tűcsereprogramnak QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →