Loading...
Ön Itt van:  Home  >  'alkohol'
friss

A túl sok alkohol növelheti a bőrrák kialakulásának esélyét

írta   /  2014-01-30  /  Bőrgyógyászat, Egészségtudomány, Hírek, Onkológia, Szenvedélybetegségek  /  nincs hozzászólás

alkohol2

A túlzott alkoholfogyasztás növelheti a bőrrák kialakulásának esélyét, mivel olyan láncreakciót indíthat el a szervezetben, amely a bőrt sebezhetőbbé teszi a daganattal szemben. Az emésztés során a szeszes italok etilalkoholja acetaldehiddé alakul, ez a vegyület pedig érzékenyebbé teheti a bőrt a káros UV-sugarakkal szemben

bővebben →
friss

Hasnyálmirigy gyulladást okozhat a zsíros karácsonyi menü és a túl sok alkohol

írta   /  2013-12-23  /  Hírek, Szenvedélybetegségek  /  nincs hozzászólás

3f-1809775.jpg

Karácsony és szilveszter időszakában nagyobb  a hasnyálmirigy gyulladással kórházba kerülő betegek száma a Semmelweis Egyetem II.Sz. Belgyógyászati Klinikáján. Ez a tapasztalata dr. Müllner Katalin belgyógyász, gasztroenterológusnak, aki szerint a nehéz ünnepi ételek és a mértéktelen alkohol fogyasztás súlyos tüneteket okozhatnak.

bővebben →
friss

James Bond “a lábán sem tudott volna megállni”, annyit ivott

írta   /  2013-12-14  /  Hírek, Szenvedélybetegségek  /  nincs hozzászólás

jamesbond

James Bond nemhogy a világot nem tudta volna rendszeres időközönként megmenteni, de “a lábán sem tudott volna megállni” annyi alkoholtól, amennyit Ian Fleming, a Bond-regényfolyam szerzője Őfelsége leghíresebb titkos ügynökével megitatott – erre a következtetésre jutott két brit orvos szakértő.

bővebben →
friss

Csökken a marihuána-, emelkedik az alkoholfogyasztók száma Csehországban

írta   /  2013-12-02  /  Egyéb, Hírek, Szenvedélybetegségek  /  nincs hozzászólás

alkoholcseh

Csökken a marihuánafogyasztók, de emelkedik az alkoholfogyasztók száma Csehországban – derült ki a cseh kormány kábítószerfüggőséget figyelő központjának legújabb, 2012-es évet elemző jelentéséből.

bővebben →
friss

Milyen okai lehetnek a vizelettartási zavaroknak?

írta   /  2013-04-18  /  Betegségekről érthetően, Egyéb, Inkontinencia, Vese- és húgyuti betegségek  /  nincs hozzászólás

kávé2

Átmeneti vizelet inkontinenciát eredményező okok: Táplálkozás. Bizonyos ételek, italok illetve gyógyszerek vizelet inkontinenciához vezethetnek. Az ezekkel kapcsolatos szokások megváltoztatása a tünetek enyhülését eredményezheti.

bővebben →
friss

Az alkohol a harmadik vezető oka a betegségeknek a világon

írta   /  2013-03-07  /  Hírek, Pszichológia, pszichiátria, Szenvedélybetegségek  /  nincs hozzászólás

alkohol3

A kanadai Addiktológiai és Mentálhigiéniai Központa szerint ma már az alkohol a harmadik vezető oka a betegségeknekés sérüléseknek globálisan, függetlenül attól, hogy a felnőttek többsége tartózkodik az alkoholfogyasztástól világszerte.

bővebben →
friss

A mérsékelt alkoholfogyasztás is rákot okozhat

írta   /  2013-02-18  /  Betegségekről érthetően, Onkológia, Szenvedélybetegségek  /  nincs hozzászólás

Re-exposure-of-sor_4

 A kevesebb mint napi két adag ital is növelheti a rák kifejlődésének a kockázatát, olyannyira, hogy az alkohollal kapcsolatba hozott rákbetegségek egyharmada mérsékelt szeszesital-fogyasztáshoz köthető – állapították meg amerikai kutatók, külön kiemelve a mellrákos elhalálozásokat, amelyek 15 százalékát kimutathatóan alkohol okozza.

bővebben →