Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Világhírességek és az Ezeregy éjszakát idéző díszletek a bécsi AIDS jótékonysági gálán

írta   /   2013-05-26  /   nincs hozzászólás

Aids Solidarity Gala 2012 - NICHT VERÖFFENLTICHENAz Ezeregy éjszaka meséit idéző díszletekkel várta a világhírességeket és az osztrák társasági élet krémjét szombaton a Life Ball (Az élet bálja) Bécsben.

    Az AIDS elleni küzdelmet támogató jótékonysági gála visszatérő vendége Bill Clinton volt amerikai elnök volt, aki saját AIDS-ellenes magánalapítványán (CHAI) keresztül is támogatja a szerzett immunhiányos betegség elleni küzdelmet.

A szervezőknek idén mások mellett Elton John énekest, Fergie-t, a Black Eyed Peas énekesnőjét, Carmen Electra modellt, színésznőt és Melanie Griffith Golden Globe-díjas színésznőt sikerült még megnyerniük az ügynek. Összesen mintegy négyezer vendég jelent meg az eseményen.

lifeball3   A jegyekből befolyó bevételt és a többi adományt teljes egészében külföldi és osztrák AIDS-programokra fordítják. Tavaly 2,1 millió euró gyűlt össze erre a célra.

Míg a díszvendégek rendszerint megmaradnak a hagyományos báli öltözet mellett, az idén huszonegyedszer megrendezett Life Ball hagyományaihoz tartozik, hogy a vendégek jó része és a statiszták feltűnést keltő, sokszor bizarr és merész kosztümöket öltenek magukra.

lifeball2A bál üzenete az volt, hogy felhívja a figyelmet az AIDS-re, és hogy egyúttal tánccal és jókedvvel ünnepelje az életet – hangsúlyozzák a szervezők.

Az idei bál díszleteihez és kosztümjeihez az Ezeregy éjszaka meséi adta az ihletet. Az egykori osztrák császári palota, a Hofburg Svájci Udvarában pálmafák, narancs- és jázminkertek, valamint egy öt méter hosszú medence szolgáltatták a díszletet. Az egzotikus motívumok jellemezte a Városháza előtti téren felállított színpad és sátor díszítését is.

Forrás: lifeball.org, MTI

hirdetés

az oldal QR-kódja

Világhírességek és az Ezeregy éjszakát idéző díszletek a bécsi AIDS jótékonysági gálán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →