Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

Zöldbabos paradicsomsaláta

írta   /   2012-07-23  /   nincs hozzászólás

Ha nincs időnk főzni, akkor érdemes ezt a gyors  nyári vacsorát összeállítani. A zöldbab magas szénhidrát- és rosttartalma igen tápláló, a paradicsom pedig maga a nyári vitaminbomba.

6 személyre

Elkészítési idő: 20 perc

 

45 dkg fagyasztott, vágott zöldbab

2 evőkanál olívaolaj

¼ csésze almabor ecet

½ teáskanál só

2 teáskanál cukor

1/8 teáskanál dijoni mustár

3 evőkanál szeletet mandula, pirítva

2 csésze koktélparadicsom, felezve

 

  1. A vágott zöldbabot megfőzzük a felhasználási javaslat alapján.
  2. Egy salátástálban összekeverjük az olívaolajat, ecetet, sőt, cukrot, bazsalikomot és mustárt. Hozzáadjuk a zöldbabot, mandulát, paradicsomot és jól összekeverjük.
  3. Tálalhatjuk melegen vagy hidegen (lefedve 30 percre hűtőbe tesszük).

 

hirdetés

az oldal QR-kódja

Zöldbabos paradicsomsaláta QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →