Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

XV. Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap 2013. október 12.

írta   /   2013-10-10  /   nincs hozzászólás

A Szervdonáció és Transzplantáció Európa Napja az Európa Tanács kezdeményezésére 1996-ban, Genfben került először megrendezésre, majd 2005-ben a WHO a Szervdonáció és Transzplantáció Világnapjává nyilvánította október második szombatját.

Alapítványunk a Magyar Transzplantációs Társaság, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és az Országos Vérellátó Szolgálat – Szervkoordinációs Iroda közreműködésével, idén hetedik alkalommal rendezi meg a Szervdonáció és Transzplantáció Európa- és Világnapját. Rendezvényünk célja tiszteletadás a donorok és családtagjaiknak, illetve szolidaritás a szervátültetésre váró betegek iránt. A transzplantáltak köszönetüket fejezik ki a szervátültetés lehetőségét megteremtő (donorjelentő), valamint a transzplantációt és az utógondozást végző egészségügyi dolgozóknak. 

Délelőtti program: Sportesemények

Helyszíne: MOM Sport Uszoda és Sportközpont, 1123 Csörsz u. 14-16.

Időpont: október 12. (szombat) 10-12 óráig 

A már hagyományos délelőtti sporteseményen a szervátültetés területén dolgozó orvosok/ápolók, a transzplantáción átesett betegek és olimpikonok úszóváltója, valamint az MLSZ SE neves játékosainak részvételével rendezett kispályás mérkőzés azt a célt szolgálja, hogy hozzájáruljon a magyarországi szervdonációval és transzplantációval kapcsolatos tájékozottság növeléséhez a társadalomban, és egyúttal jó lehetőséget nyújt a rendhagyó orvos-„beteg” találkozóra is.

(úszás: 10-11 óráig eredményhirdetéssel, foci 11-12 óráig eredményhirdetéssel)

A sportesemény háziasszonya: Csisztu Zsuzsaveseprogram

Délutáni Program: Ünnepélyes díjátadók

hirdetés

Pages: 1 2

az oldal QR-kódja

XV. Szervdonációs és Transzplantációs Európa- és Világnap  2013. október 12. QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →