Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Woody Allen nem engedi bemutatni legújabb filmjét Indiában a helyi dohányzást szabályozó intézkedések miatt

írta   /   2013-10-08  /   nincs hozzászólás

Nem engedi Woody Allen, hogy Blue Jasmine című filmjét indiai mozikban játsszák, mert tudomására jutott, hogy dohányzás-ellenes felhívásokat kell elhelyezni a produkció dohányzós jeleneteibe a helyi szabályok miatt.    

FRANCE/

A filmdrámát a hétvégén kezdték volna vetíteni harminc indiai filmszínházban. Az ország törvényei azonban előírják, hogy amikor a szereplők dohányoznak a filmvásznon, a képen meg kell jelennie egy felhívásnak – általában a képen átfutó szövegként -, amely az egészségügyi kockázatokra figyelmezeti a nézőket.
A Blue Jasmine főszerepét Cate Blanchett alakítja, akit máris a lehetséges Oscar-jelöltek között emlegetnek. Az ausztrál színésznő egy tehetős New York-i asszonyt játszik, aki nagyot pottyan mennyei életéből, amikor férjét pénzügyi csalás miatt letartóztatják. A filmben két olyan füstölős jelenet van, amelyet érintett volna a kötelező feliratozás.
A produkció indiai forgalmazója elmondta: Allen, akinek filmjeihez senki sem nyúlhat az engedélye nélkül, azért nem engedte a kérdéses jelenetek feliratozását, mert attól tartott, hogy az elvonja a nézők figyelmét a történetről.
Az indiai filmcenzúra gyakran kér változtatásokat, akadnak rendezők, akik belemennek, mások azonban nem fogadják el. Martin Scorsese és David Lynch sem engedélyezik a változtatásokat – köztük a képarányok megváltoztatását sem – mert úgy vélik, azok tönkreteszik az alkotást.
(http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-24431029)

hirdetés

az oldal QR-kódja

Woody Allen nem engedi bemutatni legújabb filmjét Indiában a helyi dohányzást szabályozó intézkedések miatt QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →