Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Wolf Kati: A legfontosabb, hogy sose lehet azt mondani, hogy késő, míg dobog, addig nincs késő

írta   /   2013-10-24  /   nincs hozzászólás

-          Miért vállaltad, hogy a Pirosban a Nőkért Mozgalom kampányarca leszel?

-          Amióta bekerültem a Kampányba, nagyon sok adatot hallottunk arról, hogy tényszerűen hogy néz ki. Gondoltam, hogy sokakat érint, minden féle, ami szív és érrendszeri. Nem mozgunk sokat, nagyon egészségtelenül étkezik a magyar. A nőknek több mint a felét ez a betegség viszi el, ez számomra nagyon megdöbbentő adat volt.

pirosbanwolfkati

-          Van személyes érintettséged?

-          Az én családomban is több nőt érint egyébként a szívvel való probléma. Sokan legyintünk erre, hogy az á, az úgy is adottság, meg hoztad a családból, meg a nagymamám is meg a nagypapám is… Nem biztos, hogy így van. Ez egy olyan betegség, ami ellen nagyon-nagyon sokat lehetne tenni, azzal, ahogy étkezünk, amit eszünk, amennyit eszünk, ahogy élünk, ahogy mozgunk. Iszonyatosan stresszes életet élünk. Két gyermekem van, mind a kettőn voltak plusz kilók. Már egy öt-hat kiló is érződik, az ember máshogy meg föl például a lépcsőn, hogy ha van rajta öt kiló plusz. Amire azt öt kiló, hát az még nem is annyira látszik. De a szíved az érzi.

-          Mit tehetünk ellene?

-          Ez egy hosszú és fokozatos folyamat. Ma csak öt percet sétálok, holnap tíz percet. Az egész életminőséget szerintem nagyon sokban lehet javítani. Az én nagymamám, lehet, hogy „kinyír”, hogy elmondom, mert nyolcvannyolcadikban lesz mindjárt, és mindennap tornázik. A legfontosabb, hogy sose lehet azt mondani, hogy késő. Míg dobog, addig nincs késő. Ahogy haladnak előre az évek, én is nemsokára negyven leszek, minél több kardio mozgást kéne csinálni. Előttem is van még megoldandó feladat e téren

Tudj meg többet a Pirosban a Nőkért mozgalomról, kattints ide, vagy olvasd el írásunkat róla legfrissebb számunkban!

kerdezze_9_borito

Forrás: szakmai partnerünk, Pirosban a nőkért

 

hirdetés

az oldal QR-kódja

Wolf Kati: A legfontosabb, hogy sose lehet azt mondani, hogy késő, míg dobog, addig nincs késő QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →