Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Víz, Zene, Virág Fesztivál ingyenes cukorméréssel- 2013. június 28. – 2013. június 30.

írta   /   2013-06-27  /   nincs hozzászólás

vercukor

Az idén 20. évfordulóját ünneplő Víz, Virág, Zene Fesztivál Magyarország legnagyobb családi fesztiváljaként igazi kulturális fővárossá varázsolja a műemlékekben gazdag, festői szépségű Tatát a nyáron. A Víz, Zene, Klasszik a fesztivál nyitó rendezvényeként idén második alkalommal nyújt színvonalas kulturális programot a komolyzene kedvelőinek.

A nagy hagyományokkal és múlttal rendelkező családi fesztivál évről évre egyre több látogatót vonz. Minden bizonnyal így lesz ez 2013-ban is, hiszen a szervezők 17 helyszínen több, mint 200 programmal készülnek. Zenei programok, koncertek, sportesemények, versenyek és bemutatók, vízi karnevál, színes virágos és gyermekprogramok gondoskodnak a jó hangulatról.

A fesztivál egyik különlegességét maga helyszín adja, hiszen a tatai Öreg-tó és a tatai vár igazán fenséges hátteret biztosít a Víz, Zene, Virág Fesztivál programjaihoz!

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is képviselteti magát Magyarország legnagyobb családi fesztiválján. A szervezet jóvoltából a tatai rendezvény látogatói ingyenes vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérésen vehetnek részt a Művelődési Ház közelében elhelyezett “egycseppes” sátorban. Kedvcsinálásként az alapítvány alapítójával, Erős Antóniával együtt hívják fel a figyelmünket az egészségmegőrzésre. A népszerű híradós műsorvezető vasárnap 16:30 órakor a Várszínpadon értékes és hasznos ajándékokat sorsol ki a látogatók között (Dcont TREND vércukormérő, Accutrend Plus koleszterinmérő, Tensoval comfort vérnyomásmérő és három darab Szárnyak és paták című mesekönyv, amelyet az alapítvány adott ki a Kolibri kiadóval együtt a cukorbeteg gyermekekért).

Az alapítvány fő célja a cukorbetegség megelőzése és korai felismerése.  - Örülünk, hogy ismét jelen lehetünk a Víz, Zene, Virág Fesztiválon, mert az a tapasztalatunk, hogy egy ilyen rendezvényen még az is betér a sátrunkba, aki egyébként kerüli az orvosi vizsgálatokat. Sokszor egy ilyen spontán mérésnél derül ki olyan dolog, amire oda kell figyelni – mondta Katona Éva, az Egy Csepp Alapítvány kommunikációért felelős munkatársa. – Lehet élni egészségesen cukorbetegen is, csak be kell tartani a szabályokat: egészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogni, ellenőrizni a vércukorszintet naponta többször, és orvosi ellenőrzésre járni – vallja Erős Antónia, aki 1995 óta maga is cukorbeteg.

Az alapítvány programjait és ingyenes egészségügyi szűréseinek helyszíneit, időpontjait megtalálja itt: http://www.egycseppfigyelem.hu/.

 

hirdetés

az oldal QR-kódja

Víz, Zene, Virág Fesztivál ingyenes cukorméréssel- 2013. június 28. – 2013. június 30. QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →