Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Világkongresszus kezdődik a Pető módszerről

írta   /   2013-10-10  /   nincs hozzászólás

A konduktív pedagógiáról és a Pető-módszerről tartanak világkongresszust szerdától szombatig Münchenben, amelyre több kontinensről, a világ 12 országából érkeznek előadók – tájékoztatta a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének (Pető Intézet) rektora szerdán.

petomodszer

Schaffhauser Franz közleménye szerint a konduktív nevelésről háromévente tartanak nemzetközi szemináriumot. Az idei Rhythm & Balance (Ritmus & Egyensúly) címet viselő 8. világkongresszus plenáris ülésén 14 előadás hangzik el, a 13 szekció ülésen 40 előadás lesz és mintegy 25 filmet vetítenek a konduktív pedagógiáról.
A magyar és a házigazda német szakértők mellett számos európai országból, valamint Mexikóból, Brazíliából, Kínából, Izraelből, a Fülöp-szigetekről, Ausztráliából, Új-Zélandról, a Dél-afrikai Köztársaságból és az Egyesült Államokból is érkeznek előadók.
A Pető-módszer elismerten az első magyar szellemi hungarikum, melynek életben tartása és közreadása a Pető Intézet valamennyi munkatársának kötelessége – olvasható a rektori közleményben. A müncheni világkongresszuson több mint 30 szakemberrel vesz részt a Pető Intézet.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Világkongresszus kezdődik a Pető módszerről QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →