Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Vigyázzunk a kuruzslókkal!

írta   /   2013-03-01  /   nincs hozzászólás

 Kuruzslás és csalás miatt indult per a Kecskeméti Járásbíróságon egy férfi ellen, aki a szerdán ismertetett vádirat szerint csaknem 75 millió forintot csalt ki három sértettől.

    A vádlott hamis indokokra hivatkozva kért és kapott különböző összegeket ismerőseitől, barátaitól, azok bizalmát kihasználva.
A férfi 1995-ben ismerte meg az első sértettet, aki a magánéletének a legbizalmasabb részleteibe is beavatta őt, így elmondta neki azt is, hogy 2009 májusában rákos megbetegedést diagnosztizáltak a szervezetében.
A vádlott azt ígérte, hogy be tud szerezni egy az Amerikai Egyesült Államokban élő professzortól egy gyógyszert, amelynek alkalmazása a rákgyógyítás jelenlegi legkorszerűbb – de még csak kísérleti stádiumban lévő – módszere, a jelenleg Magyarországon alkalmazott eljárások nem hoznának gyógyulást. A férfi ígéreteinek, rábeszélésének hatására a sértett nem vette igénybe a szakorvosok által előírt kezeléseket, hanem a vádlott által küldött készítményeket szedte. Ezek valójában sem őssejtet, sem gyógyszer-hatóanyagot nem tartalmaztak, azok a kereskedelmi forgalomban néhány ezer forintért beszerezhető étrendkiegészítők voltak.
Az ismerős a vádlott bankszámlájára több részletben összesen 32 millió forintot fizetett be. Egészségi állapota azonban rosszabbodott, majd a sértett 2011. július 10-én meghalt. A vád szerint, ha a szakorvosok által számára előírt – az alkalmazható terápiák közül az orvostudomány jelenlegi állása szerint ezen stádiumban a leghatékonyabbnak tartott – kezeléseket kellő időben és kellő rendszerességgel igénybe vette volna, akkor klasszikus terápia esetén a túlélési esélye 64 százalék, míg kombinált kezelés esetén 88 százalék lett volna.
A vádlott egy másik embertől komoly befektetési lehetőség ígéretével 24 millió forintot kért és kapott, míg egy harmadik sértettől különböző ígéretekkel összesen 18,8 millió forintot csalt ki.
Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.
Kocsó Sándor büntetőtanácsa március 11-én a vádlott meghallgatásával folytatja a tárgyalást.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Vigyázzunk a kuruzslókkal! QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →