Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás indult a Péterfy Sándor utcai kórházban

írta   /   2013-07-09  /   nincs hozzászólás

Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központban indult el elsőként a siketeket és nagyothallókat segítő videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás – jelentették be a szolgáltatást nyújtó Vodafone Magyarország Kft. képviselői a kórházban tartott sajtótájékoztatón.

Gothárdi Ibolya, a mobilcég HR vezérigazgató-helyettese elmondta, cégük három táblagépet adományozott a kórháznak, amelynek egyelőre a Fiumei úti telephelyén lehet igénybe venni a szolgáltatást. Az ingyenes szolgáltatás okostelefonra is letölthető, és különböző operációs rendszereken is működőképes.
Bartos Pál, a Hallatlan Alapítvány elnöke elmondta, az alapítvány stúdiójában két jeltolmács 24 órában fogadja a videóchathívásokat, és ha a rendszer beindul és több hívásuk lesz, növelni fogják a jelnyelvi tolmácsok számát.
A rendszer lényege, hogy a szolgáltatást kérő hívást kezdeményez a táblagéppel, a jeltolmács fogadja a hívást és a gép monitorján – egymást látva – tudnak kommunikálni.jelnyelv2
Bartos Pál hozzátette, ezzel a lehetőséggel jelentősen csökken az igény a jeltolmácsok személyes jelenlétére, ami megtakarítást jelent a szolgáltatást igénybe vevőknek is, mert 2011 óta az egészségügyi intézménynek kellett kifizetnie a jeltolmács órabérét.
Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke üdvözölte a kezdeményezést, Sásdi Antal, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója pedig reményét fejezte ki, hogy az intézmény többi telephelyén is működni fog a videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás.
Ha egy egészségügyi intézmény szeretne kapcsolódni a szolgáltatáshoz, a Hallatlan Alapítványnál kell jelentkeznie.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatás indult a Péterfy Sándor utcai kórházban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →