Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügyi világnapok  >  jelenlegi cikk

Vese világnapi programok

írta   /   2013-03-14  /   nincs hozzászólás

Az idei Vese Világnap központi témája az akut vesekárosodás megelőzése.

Az idei Vese Világnapja programsorozat rendezvényei:

Világnapi Meglepetés Budapesten A Madách Színház Társulatának közreműködésével flashmob produkció várja az érdeklődőket a Mammut bevásárlóközpontban. Dátum: 2013. március 14. 16.00 Helyszín: a Mammut II. Bevásárlóközpont földszintje (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.)

 

Plakátkiállítás Budapesten A megnyitó dátuma: 2013. március 14. 16.45 Helyszín: a Mammut II. Bevásárlóközpont 3. emelete (1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.) A kiállítást megnyitja: Prof. Dr. Reusz György, a Nemzeti Vese Program szakmai- és Zoltán György, a Nemzeti Vese Program operatív igazgatója

A Nemzeti Vese Program plakát pályázatot hirdetett a Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika tanszékes hallgatói számára. A pályázat célja, hogy a kiírás eredményeként olyan plakátalkotások szülessenek, amelyek felhívják a magyar társadalom figyelmét a vese védelmére, a vesék összetett és létfontosságú szerepére, a vesebetegségek megelőzésének fontosságára! A pályázat jelmondata: Az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérnyomás a krónikus veseelégtelenség előszobája!

A győztes díj átadására, valamint a 20 legjobban sikerült alkotás kiállítására a fenti helyszínen és időpontban kerül sor.

Tanácsadás, szűrés a világnapi akciónapon Székesfehérváron Figyelemfelhívó akciónapot szervez a BBraun Avitum 9. Dialízisközpont és a Szent György Kórház nefrológiai csapata, Székesfehérvár önkormányzatának támogatásával a vesebetegségek, vesekárosodás megelőzésére az Alba Plazaban 2013. március 14-én 10.00-14.00 között. Az akciónap keretében lehetőség nyílik helyszíni vérnyomásmérésre, vizeletvizsgálatra, valamint étrendi és életmód tanácsadás lehetőségével élhetnek a programra látogatók.

A világnaphoz kapcsolódóan országszerte nyílt nap keretében várják az érdeklődőket a BBraun Avitum 9. Dialízisközpontjaiban  (helyszínek és időpontok).

Árnyék és Fény transzplantációs fotókiállítás Győrben A megnyitó dátuma: 2013. március 13. 17.00 Helyszín: ETO Park Élményközpont ( 9027 Győr, Nagysándor József u. 31. földszint) A kiállítást megnyitja: Dr. Schneider Károly nephrológus és Szalamanov Zsuzsa kuratóriumi elnök

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért „Árnyék és Fény” c. fotókiállítása 2013. március 11-22. között a Vese Világnaphoz kapcsolódva, a Nemzeti Vese Program keretében, a győri ETO Park Élményközpontban kerül bemutatásra. Tarján Iván képei bemutatják azokat a stációkat – donáció, művese kezelés, transzplantáció –, amíg a végstádiumú szervelégtelenséggel élő beteg a szervátültetésnek köszönhetően aktív, teljes életet élő emberré válhat. A kiállítás célja elősegíteni a donációk, azaz szervadományozások számának növekedését. Egy donor akár 7 ember életét is megmentheti. (A legutóbbi kiállítás képei a Képviselői Irodaházból)

A studióban a nephrológus Sopron regionális televíziójában, a Pulzus TV-ben 2013. március 13-án, a “Közélet” című műsorban stúdióbeszélgetésen vesz részt Dr. Pálvölgyi Nóra nefrológus szakorvos, a soproni FMC Dialízis Központ orvosigazgatója. A beszélgetés témája a Vese Világnaphoz kapcsolódóan: A veseelégtelenség megelőzése

 

Lakossági fórum a krónikus veseelégtelenségről A nyíregyházi B. Braun Avitum 2. számú Dialízisközpont és a Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete a Vese Világnap alkalmából lakossági fórumot szervez, melynek témája: a krónikus veseelégtelenség

A fórum helyszíne: Korzó Bevásárlóközpontban (4400 Nyíregyháza, Nagy Imre tér 1.) A fórum időpontja: 2013. március 14. 14.00 óra

Nemzetközi felmérések szerint a vesebetegség a lakosság 10-14 %-át érinti. Az idült vesebetegek száma világszerte nő, ma már minden tizedik felnőtt érintett, a krónikus vesebetegek száma a világon eléri az 500 milliót. A betegség gyakoriságában komoly szerepet játszik az elhízás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a kor is. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 3 dialízis központ működik (Nyíregyháza, Kisvárda, Mátészalka). A hét minden napján lehetőség van a járóbeteg-ellátásban a vesebetegek kivizsgálására, kezelésére. A hazai adatoknak megfelelően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is lehetőség van a vesetranszplantációra. Minden évben több betegnél történik élődonoros transzplantáció.

Tudományos ülés: nefrológia a mindennapokban A  Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó  Tudományos Bizottsága 2013. március 14-én (csütörtökön) 14.00 órai kezdettel tudományos ülést szervez.

Az ülés programja: „Vesés” hétköznapok – nefrológia a mindennapokban Prof. Dr. Ábrahám György egyetemi tanár (SZTE ÁOK I. Belgyógyászati Klinika, Nephrologia-Hypertonia Centrum) Üléselnök: Prof. Dr. Streitman Károly, egyetemi magántanár

Az ülés helyszíne: az Új Épület III. emeleti Szent István Terme (6900 Makó, Kórház u. 2.)

A tudományos rendezvény a 2013. március 14-i VESE VILÁGNAP társeseménye.

Lakossági fórum és szűrés Budapesten, az Uzsokiban A Vese Világnap alkalmából az Uzsoki utcai Kórház, III. sz. Belgyógyászati – Nephrológiai Osztálya, 2013. március 14-én 17.00 órai kezdettel lakossági fórumot szervez. Az előadást követően az érdeklődőknek lehetősége nyílik nefrológusokkal való személyes konzultációra, valamint vizelet-, vérnyomás- és koleszterin szűrésen való részvételre.

hirdetés

Pages: 1 2

az oldal QR-kódja

Vese világnapi programok QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →