Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügyi világnapok  >  jelenlegi cikk

Véradás – A véradók világnapján – 2013. június 14.

írta   /   2013-06-13  /   nincs hozzászólás

veradokvilagnaja

Június 14-én van a Véradók Világnapja. Ezen a napon különleges figyelemfelhívó aktivitásra készül a Magyar Vöröskereszt Budapest szívében.Természetesen az ország több pontján szervezünk véradásokat is. Valamint aznap tartjuk a VII. Országos Felsőoktatási Véradóversenyünk eredményhirdetését.

ÖLTÖZZ TE IS PIROSBA – RED PARTY Helyszín: országosan+Facebook aktivitás Időpont: egész nap Idén is meghirdetjük, a tavaly nagy sikert aratott, ‘Öltöztessük pirosba az országot!’ akciónkat. A véradók iránti tisztelet jeléül arra kérünk mindenkit, hogy június 14-én öltsön magára valami piros ruhadarabot. Lehet ez egy piros póló, nadrág vagy éppen egy karkötő. Készítsetek fotót piros szerelésetekről és töltsétek fel majd ide.A legügyesebb, legötletesebb fotó feltöltői között ajándékot sorsolunk ki. Öltöztessük pirosba az országot! Köszöntsük együtt a véradókat június 14-én!

VÉRADÁS A VÉRADÓK VILÁGNAPJÁN Országszerte 33 vöröskeresztes véradóhelyszínen várunk mindenkit véradásra. A véradók a véradást követően, a segítségnyújtás nagyszerű érzésén felül ajándékot is kapnak.A Heineken Hungária jóvoltából egy doboz Soproni Zéró sörrel ajándékozzuk meg őket. A véradók világnapi véradásaink listájáért katt ide: http://veradas.hu/2013.-évi-hírek/uennepelje-veradassal-a-veradok-vilagnapjat.html

ADJ VÉRT A CORVINUSON! Helyszín: a Budapesti Corvinus Egyetem E épület (1093, Budapest, Fővám tér 8.) Időpont: 12:00 – 18:00 A Magyar Vöröskereszt dél és este hat óra között a Budapesti Corvinus Egyetemen várja a véradókat. Minden véradónak egy Soproni Zéróval kedveskedünk a véradás végén.

ÜZENJ TE IS A VÉRADÓKNAK! VÉRT ADNI JÓ! TE MIÉRT VAGY VÉRADÓ? Helyszín: Budapest, Fővám tér Időpont: 13:00 – 15:00 A Vöröskereszt önkéntesei egy hatalmas vásznat terítenek ki a Fővám téren, melyre a járókelők felírhatják, felrajzolhatják a véradással kapcsolatos gondolataikat, érzéseiket, motivációjukat, miért lettek véradók. Az interaktív üzenő fal a nap végére reményeink szerint megtelik majd.

ÉLŐ SZOBORPARK BUDAPEST SZÍVÉBEN Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem környéke, Vámház krt., Fővám tér Időpont: 13:00 – 15:00 A Magyar Vöröskereszt idén különleges figyelemfelhívó aktivitásra készül a Véradók Világnapján, Budapest szívében. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet, „élő szobrok” segítségével hívja fel a figyelmet a véradás fontosságára. A Magyar Imitációs Társaság közreműködésével testközelből tapasztalhatjuk meg, hogy a vér semmi mással nem pótolható és adott esetben emberek élete, mindennapjai múlhatnak azon, hogy megkapják-e a szükséges vérkészítményt. Az imitátorok egy-egy élettörténet hordozói lesznek, akik mellett ott lesznek azok az elhivatott segítők is, akik véradóként önzetlenül nyújtják segítő karjukat véradásra. Megismerhetjük az ő történeteiket is, hogy mi motiválja őket, miért csatlakoztak a csendes hősök, a véradók táborába. A cél, hogy egy pillanatra megállítsuk, meghökkentsük, elgondolkoztassuk az utca emberét. Hogy felismerje a véradás közös ügyünk, mely a társadalmi felelősségvállalás egyik legszebb és legfontosabb formája.

SZEREPELJ KÖZÖS KÉPEN A KIRÁLLYAL! Helyszín: Budapest, Fővám tér Időpont: 12:00 – 16:00 A Magyar Vöröskereszt véradóversenyének arca idén nem más, mint Elvis Presley, aki egyébként maga is véradó volt. A verseny idei szlogenje: Véredben van a KIRÁLYság! Néhány neves, hazai Elvis imitátor segítségével megidézzük a KIRÁLYT. S, hogy tovább fokozzuk az élményt még egy rózsaszín, korabeli autócsodát is kiállítunk a Budapesti Covinus Egyetem bejáratához.

SZÓRAKOZTATÓ PROGRAMOK Helyszín:Budapest, Fővám tér Időpont: 12:00-15:00 • Elvis Presley Show – Elvis By Fly és Elvis By Tom segítségével megidézzük a királyt • MOGÁCS DÁNIEL stand up műsora • véradós vöröskeresztes interaktív játékok finom nyereményekért

 

További részlet itt.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Véradás – A véradók világnapján – 2013. június 14. QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →