Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Allergológia  >  jelenlegi cikk

Véget ért az idei pollenszezon

írta   /   2013-11-10  /   nincs hozzászólás

Véget ért a 2013-as pollenszezon – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

allergia1   Közölték: az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) a héten utoljára tett közzé országos pollenjelentést. A részletes szezonjelentés várhatóan november végére készül el.
Az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat adatai szerint néhány allergén növény virágpora már legfeljebb alacsony koncentrációban fordulhat elő a csapdákban. Így a parlagfű, a csalánfélék, a pázsitfűfélék, az üröm, a fészkesvirágzatúak, a libatopfélék, az útifű, a lórom és az ernyősvirágzatúak sem okoznak már tüneteket.
A téli időszakban az allergén gombák koncentrációja emelkedhet meg – írta az ÁNTSZ, hozzátéve: a fűtési szezonban a beltéri allergénterhelés révén gyakoribbá válhatnak a penészgomba és a poratka által kiváltott allergiás megbetegedések.
Az OKI országos pollenjelentéssel legközelebb a mogyoró és az éger virágzásának kezdetén, jövő év január-februárban jelentkezik. Addig is működik azonban néhány mérőállomás, hogy a 2014-es szezon kezdetét pontosan jelezni tudják a szakemberek – olvasható az ÁNTSZ közleményében.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Véget ért az idei pollenszezon QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →