Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Városligeti Gyermeknap 2013. május 24-25.

írta   /   2013-05-26  /   nincs hozzászólás

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen már 1990 óta évente megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 25-26-án kerül sor.

gyereknap2

A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tarja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon tudjanak részt venni. Sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom.

A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

Íme néhány program a kínálatból:

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 26., vasárnap, 10-19 óra között. Tervezett program: Budapesti Operettszínház, Malek Andrea és a TV2 tehetségkutatóból ismert tanítványai, MintaPinty Zenekar Trambulin Színház, Aranyszamár Színház, Réparetekmogyoró Társulat, MiaManó Színház.

Nemzetek Utcája, május 26., vasárnap, 10-18 óra között. A programon számos ország nagykövetsége, illetve kulturális intézete mutatja be kulturális és gasztromóniai sajátosságait. A színes program idén táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán.

Biztonságos Internet Sátor, május 25-26., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal,

vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várunk minden érdeklődőt. (A Biztonságos Internet Sátor programjait a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az NMHH, a HP Magyarország, a Magyar Telekom, a Microsoft Magyarország, a Symantec Magyarország, a Telenor és a UPC Magyarország támogatja.)

Lovasterápia bemutató, május 26., vasárnap. A Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai és a gyerekek a nagyközönség számára három alkalommal tartanak lovasterápiás bemutatót 11.00, 14.00 és 16.00 órai kezdettel.

OTP Gyermeknapi Focikupa bajnokság, május 25-26. Focikupa általános iskolások részére.

Kovács Péter „Petike” május 26-án 14 órakor csoportos dekázás rekordállítására vállalkozik

Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati szűrőbuszában, május 25-26., 10-19 óra között. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátor gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionja, május 25-26., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A szűrőállomáson szaktanácsadás és tájékoztatás zajlik.

Játéksziget Babarét: A három év alatti kicsik megpihenhetnek a Gyermeknap forgatagában, és fejlesztőjátékokkal játszhatnak az árnyas fák alatt.

Kutyával az Emberért Alapítvány kutyás bemutatója, május 26., vasárnap. Az Alapítvány szakemberei és kutyái

a Nagykövetségek Színpadánál, a Napozóréten várják az érdeklődőket.

Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest. Az ingyenes véradás helyszíne május 25-26-án 11.00-17.00 óráig a Paál László sétányon álló Véradókamion. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

Zuglói Filharmónia Térzene, május 25., szombat, 17 órától a Királydombnál

MoKi gyermek sátor a biztonságos közlekedésért, május 25-26, szombat-vasárnap: A Mercedes-Benz által indított MobileKids (MoKi) program játékos formában szeretné felhívni a 4-10 éves korosztály a figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek.

A széles programkínálat mellett vásárosok és kereskedők kedvező árú, különleges portékákkal várják az idelátogatókat.

Forrás: utazzitthon.hu

hirdetés

az oldal QR-kódja

Városligeti Gyermeknap 2013. május 24-25. QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →