Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Bőrgyógyászat  >  jelenlegi cikk

Úszók éjszakája – a pikkelysömörrel élőkért – október 29.

írta   /   2013-10-27  /   nincs hozzászólás

Öt városban rendezik meg az Úszók Éjszakáját október 29-én, kedden, hogy felhívják a figyelmet a pikkelysömörrel élőkre.

   úszókéjszakája A pikkelysömörrel élők sokszor esnek társadalmi előítélet áldozatául, az uszoda pedig tipikus példája azoknak a helyeknek, amelyeket a betegek inkább próbálnak elkerülni – annak ellenére, hogy a betegség egyáltalán nem fertőző. A kór közel 150 ezer embert érint Magyarországon – hívta fel a figyelmet az  a szervező Magyar Dermatológiai Társaság.
A második Úszók Éjszakáján egészséges emberek állnak ki pikkelysömörrel élő társaikért egy úszóversenyen, s minden helyszínen népszerű sportolók is képviseltetik magukat, köztük Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó, Szécsi Zoltán olimpiai és világbajnok vízilabdázó, Biczó Bence ifjúsági olimpiai bajnok úszó, Kanyó Dénes világbajnok búvárúszó, Novoszáth Melinda junior bajnok úszó és Molnár Tamás egyszeres világ- és olimpiai bajnok vízilabdázó.
A programban a budapesti MOM Sportközpont, Debrecen, Kaposvár, Pécs és Szeged egy-egy uszodája vesz részt, a belépés minden helyszínen díjtalan.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Úszók éjszakája – a pikkelysömörrel élőkért – október 29. QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →