Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Uniós forrásból újul meg az Uzsoki utcai Kórház onkológiai osztálya

írta   /   2013-07-07  /   nincs hozzászólás

megujuluzsokiTöbb mint 1,5 milliárd forintos uniós forrásból újul meg az Uzsoki utcai Kórház onkológiai osztálya; a projekt egyik fő célja a sugárterápiás központ gépparkjának lecserélése és korszerűsítése – közölte az intézmény a finanszírozási szerződés aláírása napján.

A beruházás eredményeként az elöregedett gépek helyett új besugárzókészülékekkel és egy CT-szimulátorral bővül a kórház eszközparkja.
A CT-szimulátoros vizsgálat alkalmazása során a legfejlettebb képalkotási módokkal pontosan lokalizálhatóak a daganatok, így az ugyancsak újonnan telepített besugárzástervező rendszerek a legprecízebb kezelések elvégzését biztosítják a nagy teljesítményű számítógépekkel támogatott dózistervezés segítségével.
Az új készülékek jóval nagyobb teljesítménnyel és milliméter alatti pontossággal képesek a kijelölt célterületek besugárzására, a kezelések megkezdése előtt kulcsfontosságú a daganatok méretének és elhelyezkedésének pontos meghatározására, amit a gyorsítókon elhelyezett röntgenképalkotó rendszerek biztosítanak. A technológiának köszönhetően a környező, egészséges szövetek a lehető legkevesebb sugárdózist kapják, minimalizálva a sugárkezelések során esetlegesen fellépő káros mellékhatásokat.
Az új lineáris gyorsító rendelkezik majd a tüdődaganatok sugárkezeléséhez elengedhetetlen úgynevezett légzéskapuzó rendszerrel is, amely kezelés közben képes folyamatosan ellenőrizni a besugarazandó daganatok pozícióját, elmozdulása esetén a terápiás sugárnyalábot megszakítja, majd a tumor pozíciójának újbóli azonosításával a kezelést folytatja.
Az Uzsoki kórház a közép-magyarországi régióban 323 település és 16 fővárosi kerület onkoradiológiai ellátásra szoruló betegeit látja el, nagyjából 2,3 millió embert.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Uniós forrásból újul meg az Uzsoki utcai Kórház onkológiai osztálya QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →