Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Újabb életmentő pontok közintézményekben

írta   /   2013-07-22  /   nincs hozzászólás

Újabb öt óbudai közintézményben alakított ki életmentő pontot a kerületi önkormányzat, és a városrész közterület-felügyeletének egyik járőrautóját is hordozható defibrillátorral látták el.

    Az önkormányzat egy 2011-es kormányzati pályázaton három, az újraélesztéshez használt félautomata defibrillátort nyertek. A kerület a kezdeményezést továbbgondolva öt újabb életmentő pontot létesített, februárban pedig a kerületi rendőrség térfigyelő járőrautóját szereltette fel egy hordozható készülékkel, hogy a mentő kiérkezése előtt kéznél legyen a segítség.

életmentésipont
A közlemény a mentőszolgálat adatait idézve ismertette: Magyarországon évente több mint 20 ezer ember hal meg hirtelen szívmegállás miatt; ez napi 70 esetet, 20 percenként egy-egy ember elvesztését jelenti.
A III. kerületi rendőrségtől tudják, hogy a járőrök gyakran elsőként érnek ki a balesetekhez vagy az utcán kell segítséget nyújtaniuk a készülékkel.
Noha a defibrillátor használata laikusok számára is könnyű, az életmentő pontokon és a járőrautóban is olyanok segítenek az esetleges rosszulléteknél, akik újraélesztési tanfolyamot végeztek.
Óbuda-Békásmegyeren kerületben nyolc életmentő pont van: az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény Kiskorona utcai épületében, a Szérűskert Nyugdíjasházban, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központban, a polgármesteri hivatalban, az Aquincum Általános Iskolában, az Óbudai Kulturális Központban, valamint annak Békásmegyeri Közösségi Házában, továbbá a Harrer Pál utcai okmányirodában.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Újabb életmentő pontok közintézményekben QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →