Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Újabb egészségügyi fejlesztések Csornán és Kapuváron

írta   /   2013-11-25  /   nincs hozzászólás

 Újabb egészségügyi fejlesztések indulnak a közeljövőben Csornán és Kapuváron – közölteGyopáros Alpár, Csorna és körzete országgyűlési képviselője.

egeszsegugy    Utalt rá: a Rábaköz térségében az elmúlt években több fontos egészségügyi beruházás zajlott le, illetve kezdődött el, nemrégiben jelentették be például, hogy új szakrendelő épül Csornán 1,3 milliárd forintból.
Hozzátette: az Emberi Erőforrások Minisztériuma most két további fejlesztésről döntött. Ezek egyikének keretében Csornán még az idén elkezdődhet a mentőállomás felújítása, aminek része az épület hőszigetelése, a tetőhéjazat cseréje, illetve egy napkollektoros rendszer kiépítése, amely a melegvíz-használatot szolgálja ki.
Gyopáros Alpár jelezte: a várhatóan jövő áprilisra befejeződő, 50 millió forintba kerülő munkálatok idején a Margit Kórházban biztosítanak helyet a kivonuló személyzetnek és a gépjárműveknek. A fejlesztés része annak a 11 milliárdos állami beruházásnak, amelynek keretében országszerte 22 új mentőállomás létesül, 60 meglévő állomást újítanak fel, és 200 darab új mentőautót szereznek be.
A politikus közölte azt is: egészségfejlesztő iroda létesül Kapuváron, a Lumniczer Sándor Kórházban. Ennek feladata, hogy a lakosság számára ingyenesen, beutalási rendszer nélkül elérhető, új szolgáltatásokat nyújtson.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Újabb egészségügyi fejlesztések Csornán és Kapuváron QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →