Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Újabb 9 krízisautó segíti a hajléktalanok téli ellátását

írta   /   2013-11-04  /   nincs hozzászólás

Újabb 9 autóval támogatja a kormány az utcán élő hajléktalanok téli ellátását, így az augusztusban már átadott gépkocsikkal együtt tizennyolc krízisautót vethetnek be a szociális gondozó szolgálatok a kihűlések elkerülése és a fagyásos sérülések megelőzése érdekében.

krizisauto A járműveket közbeszerzési eljárás keretében a Hajléktalanokért Közalapítvány szerzi be, az autók használati, üzemeltetési jogának megszerzésére nyílt pályázatot tesz közzé utcai szociális munkát végző hajléktalanellátó szervezetek számára.
A pályázaton indulhat minden olyan szervezet, amelynek utcai szociális szolgálata érvényes működési engedéllyel rendelkezik és a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatallal (NRSZH) érvényes támogatási szerződés alapján működik.
A krízisautók működtetése hiánypótló szolgáltatás olyan esetekben, amikor utcai szolgálattal nem rendelkező településeken, vagy az utcai szolgálatok működési idején kívül hajléktalan személyek azonnali felkeresésére, ellátására, szállítására van szükség – hívja fel a figyelmet az Emmi.
A tárca hozzáfűzi, hogy a kormány több mint 370 millió forinttal támogatja a krízisautó-szolgálatok működtetését, a regionális diszpécserszolgálatokat, valamint a hajléktalanellátó intézmények infrastrukturális fejlesztését és a közterületeken élők étkeztetését, egészségügyi ellátását a Hajléktalanokért Közalapítványon keresztül.
E támogatásokon túl a kabinet 2013-ban csaknem 8 milliárd forintot fordít a hajléktalanellátás normatív finanszírozására, de több százmillió forinttal támogatja a már korábban elindított programokat is.
A hideg beköszöntével – a megnövekedett igényeknek megfelelően – 2013-ban már 11 466 férőhely várja a fedélnélkülieket a szociális szolgáltatások igénybevételét nyilvántartó rendszer augusztusi adatai alapján. A szolgáltatásokra igényt nem tartó hajléktalanok száma becslések szerint országosan 3-4 ezer lehet – olvasható a közleményben.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Újabb 9 krízisautó segíti a hajléktalanok téli ellátását QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →