Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Új technológiai tömb épül a Réthy Pál kórházban Békéscsabán

írta   /   2013-12-04  /   nincs hozzászólás

Új technológiai tömb épül, korszerűsítik a diagnosztikai berendezéseket és az informatikai rendszert a Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézetben uniós támogatással, 2,5 milliárd forintból – jelentette be Becsei László főigazgató főorvos kedden a beruházás ünnepélyes alapkőletételén.

réthypál A békéscsabai kórház sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program uniós támogatási keretére, és a beruházási költségek 90 százalékára nyert vissza nem térítendő forrást. A tíz százalék önerőt a kórházat fenntartó állami szervezet, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) fedezi.
Becsei László hangsúlyozta, az új épülettömb és a kórház műszerezettségének modernizálása hozzájárul a betegutak rövidítéséhez, a magasabb színvonalú ellátáshoz, segíti a betegek jobb életkilátásait Békéscsabán és a hozzá tartozó ellátási területeken.
A beruházási program keretében épülő háromszintes technológiai tömbben alakítják ki az önálló egynapos sebészeti osztályt, egy helyre koncentrálják a jelenleg széttagoltan működő egynapos ellátást. Az új épületben központi műtő létesül, és oda kerül az intenzív osztály. Modernizálják a kórház diagnosztikai berendezéseit, új eszközök vásárlására és a kórház teljes informatikai rendszerének cseréjére több mint egymilliárd forintot fordítanak.
A beruházás kivitelezési munkálatai októberben kezdődtek. Az építkezés 2014. augusztus 31-én fejeződik be, a műszerbeszerzések és az informatikai rendszer cseréje 2014. október 31-ig zárul le.
Az ünnepségen Reiter József, a GYEMSZI főigazgató-helyettese beszédében méltatta a jövőre 150 éves kórház fejlődését. Hangsúlyozta, hogy Békéscsaba és a kórház innovatív szellemisége tette lehetővé, hogy öt év alatt uniós támogatási forrásokkal mintegy négymilliárd forintból fejlesszék és modernizálják a kórházat.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Új technológiai tömb épül a Réthy Pál kórházban Békéscsabán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →