Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Új szívultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Honvédkórház

írta   /   2014-01-21  /   nincs hozzászólás

A korai diagnózisok felállítását segítő, több mint 50 millió forint értékű szívultrahang készüléket kapott a Honvédkórház kardiológiai osztálya.

Balog Zoltán; Szócska Miklós  A diagnosztikai készüléket az OTP bank adományozta az egészségügyi intézménynek, ezzel a kórház szív- és érrendszeri megbetegedések terén kifejtett munkáját támogatja – közölte a pénzintézet.
Szabó István dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka az eszköz hétfői átadásakor hangsúlyozta, hogy a Honvédkórház egyik legfontosabb célja az eszközpark fejlesztése a betegek legkorszerűbb ellátása érdekében, így fontos, hogy legyenek olyan mecénás vállalatok és magánszemélyek, akik támogatásukkal hozzájárulnak ezekhez a célokhoz.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy korábbi kutatásából kiderül, hogy világszerte szív- és érrendszeri betegségekben halnak meg a legtöbben, 2011-ben 17 millió ember hunyt el kardiovaszkuláris betegségben, ebből 7 millióan a szív vérellátási zavarai miatt.
Magyarország – az elmúlt évek javuló tendenciájának ellenére – még mindig rossz helyen szerepel nemzetközi összehasonlításban, a szív- és érrendszeri betegségekben meghaltak arányában pedig első helyen áll – olvasható az összegzésben.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Új szívultrahang diagnosztikai készüléket kapott a Honvédkórház QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →