Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Új sebészeti tömb épül a Pándy Kálmán kórházhoz Gyulán

írta   /   2013-11-02  /   nincs hozzászólás

Új sebészeti tömb épül 6,4 milliárd forintból a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház területén, Gyulán, a beruházás alapkövét csütörtökön tették le. A bontási és előkészítési munkálatok befejeződtek, a kivitelezés novemberben kezdődik meg.

pándy A csütörtöki ünnepségen Kovács József főigazgató-főorvos kiemelte: megyei kórházban hasonló nagyságrendű beruházás nem történt az elmúlt száz évben. Az új tömb hatszintes lesz, alapterülete meghaladja a 12 ezer négyzetmétert. A beruházás költsége összesen 6,4 milliárd forint. Az EU-támogatás összege 5,684 milliárd forint, a forrást a kórház az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretéből hívhatja le, az önerő összege 631,65 millió forint.
A sebészeti tömb első emeletén hat, teljesen új központi műtő létesül, modern felszerelésekkel, ezekben hat orvosi szakma bonyolíthatja le műtéti programjait és az orvosi beavatkozásokat. Az épületben kap helyet a hemodinamikai labor, egy központi intenzív osztály és egy hotelszárny 169 aktív ággyal.
Kovács József felidézte a Pándy Kálmán kórházban megvalósuló további fejlesztési programokat, amelyek összege a sebészeti tömb létesítésének költségével együtt meghaladja a tízmilliárd forintot.
Az ünnepségen részt vett a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) térségi menedzsmentért felelős főigazgatósága részéről Reiter József főigazgató-helyettes, aki elismerően szólt a Pándy Kálmán kórház fejlesztési programjairól és az EU új költségvetési időszakára tervezett további beruházási célokról
Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester felhívta a figyelmet arra: a kórház meghatározó a gyulaiak életében. Az intézmény a város egyik legnagyobb foglalkoztatója 2193 dolgozójával, sok helyi kis- és közepes vállalkozás részére biztosít beszállítói piacot, és szerepe meghatározó a gyulai gyógy-idegenforgalmi szolgáltatásokban és az egészségturizmus fejlődésében.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Új sebészeti tömb épül a Pándy Kálmán kórházhoz Gyulán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →