Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban

írta   /   2013-12-05  /   nincs hozzászólás

 Uniós támogatással, mintegy 2,47 milliárd forintból új műtéti tömb épül a szentesi Dr. Bugyi István kórházban – jelentette be Farkas Sándor (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője szerdán az alföldi városban.

szentes A fejlesztés nyomán javul a térségben élők biztonsága, 130 ezer ember juthat magasabb színvonalú egészségügyi ellátáshoz – mondta a politikus a beruházás támogatási szerződésének aláírásakor.
A 5116 négyzetméteres, háromszintes épület elkészültével a kórház hosszú évekre a régió meghatározó egészségügyi intézménye lesz – hangsúlyozta.
Kalmár Mihály, a Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója elmondta, a gyógyítás a 47 épületből álló, pavilonrendszerű intézmény egyes osztályain százéves épületekben folyik. Az aktív ellátás megoszlik a várost kettészelő Kurca folyó két partján található diagnosztikai és sebészeti részleg között, a betegek szállítása pedig rengeteg pluszfeladatot ró a dolgozókra.
A fejlesztésnek köszönhetően egy helyre kerül az intenzív osztály, a traumatológia, a fül-orr-gégészet, az urológia és a műtőrészleg. A beruházás során 400 millió forintot új műszerek beszerzésére, 20 milliót pedig informatikai fejlesztésekre fordítanak – közölte a szakember.
A kivitelezési munkák a közbeszerzési eljárást követően várhatóan jövő tavasszal indulnak el, az új tömb várhatóan 2015 közepére készül el – tudatta a főigazgató.
Bene Dániel, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a mostani uniós költségvetési ciklusban a tagországok közül Magyarország kapta a legnagyobb támogatást az egészségügy fejlesztésére. Ennek részeként idén ősszel az országban 60 milliárd forintos költséggel harminc egészségügyi intézmény fejlesztése kezdődhetett meg – tette hozzá.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Új műtéti tömb épül a szentesi kórházban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →