Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Új minőségbiztosítási rendszert vezetnek be kórházakban

írta   /   2013-03-26  /   nincs hozzászólás

Uniós forrásból új minőségbiztosítási rendszert vezetnek be a programhoz kapcsolódó kórházakban. A közeljövőben TÁMOP-pályázat keretében kiépülő akkreditációs rendszer megvalósítására 950 millió forint áll rendelkezésre.
A projekt pénteki, budapesti aláírásán Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár elmondta, hogy az átfogó, nemzetközi követelményeknek megfelelő felülvizsgálati rendszer lesz a betegbiztonságot tartja szem előtt.
Ettől a rendszertől átláthatóbb, eredményesebb, hatékonyabb lesz a kórházak működése, minőségbiztosítása – tette hozzá.
Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) főigazgatója az aláíráson elmondta, a gyakorlatban először hat egészségügyi intézmény kapcsolódik a programhoz, a 950 millió forintos uniós forrás azonban 40-50 kórház bevonását teszi majd lehetővé.
A GYEMSZI a projektet konzorciumi együttműködésben valósítja meg a Semmelweis Egyetemmel, a Debreceni Egyetemmel és a Gyógyszerészi Gondozásért Közhasznú Nonprofit Kft.-vel. A program lényege, hogy szakmai, oktatási és módszertani segítséget nyújt a betegbiztonság fenntartásához és az ellátási minőség fejlesztéséhez.
Török Krisztina kérdésre válaszolva elmondta, hogy az egyes intézményeknél már meglévő különböző minőségbiztosítási rendszerek jól alkalmazható részeit átveszik az új struktúrába. Hozzátette: folyik az összehangolás és a racionalizálás.
A kétéves projekt lehetővé teszi a járó- és fekvőbeteg-szakellátás, valamint a közvetlen lakossági gyógyszerellátási tevékenység felülvizsgálati rendszerének új alapokra helyezését, a projektidőszak alatt az új rendszer kialakítását, a működtetés és a hosszú távú működtetés feltételeinek megteremtését.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Új minőségbiztosítási rendszert vezetnek be kórházakban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →