Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Új korszak a vércukormérésben

írta   /   2013-05-02  /   nincs hozzászólás

A megfelelő vércukorkontroll biztosítása a cukorbetegek kezelésének alapvető elemét jelenti. E téren komoly jelentősége van a megfelelő étrend betartásának, a rendszeres fizikai aktivitásnak és természetesen az antidiabetikus kezelésnek. Az elért eredmény követése és szükség szerinti finomhangolása érdekében fontos a folyamatos és rendszeres vércukor-önellenőrzés.

Magyarországon a vércukor-önellenőrzést elsőként a 77 Elektronika Kft. tette lehetővé a cukorbetegek számára. A vállalat ma is vezető szerepet tölt be a magyarországi vércukormérő piacon, folyamatos fejlesztéseivel a legmodernebb technológiát kínálja a cukorbetegeknek.

A szakvélemények szerint a hazai gyártmányú vércukormérő technológia új korszakot jelent a vércukor-önellenőrzés történetében, hiszen klinikai laboratóriumi mérési pontosságot tesz lehetővé a betegek számára. A 77 Elektronika Kft. legújabb, kapilláris elven működő vércukormérő rendszere a Semmelweis Egyetem Laboratóriumi Medicina Intézetének vizsgálata szerint teljesen kielégíti ezen orvoslaboratóriumi és klinikai követelményeket. Megbízhatóságát és mérési pon­tosságát az Intézet kiválónak minősítette.

A pontosabb mérés és vércukorérték ismeretében hatékonyabban kezelhető a betegség, a szövődmények kockázata pedig csökkenthető.

A mérés pontosságán túl a betegek számára fontos szempontok az eszköz vércseppigénye, a mérési idő, valamint a készü­lék mérete és kezelhetőségének egyszerűsége. A legjobb készülékekkel ma már a csecsemők vércukorszintje is pontosab­ban mérhető, mivel az újszülötteknél jellemző nagyon magas hematokrit szint sem befolyásolja a mérést. A gyengébben látók számára fontos a nagy kijelző, amely megkönnyíti az eredmények leolvasást és az eseményeket követő hangjelzés.

A betegek gondozását segíti az ingyenesen használható internet alapú Dcont.hu rendszer, mely a Dcont vércukormérő készülék memóriájában tárolt adatokat automatikusan feltölti egy internetes adatbázisba és elemzi azokat. A mérési eredményeket könnyen értelmezhető grafikonon és jól átlátható táblázatokban jeleníti meg. A beteg otthonról feltöltött vércukor adataihoz pedig kezelőorvosa is hozzáférhet, így az orvos és páciense között a kapcsolat folyamatos.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Új korszak a vércukormérésben QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →