Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Új helyre költözik a sürgősségi ellátás Nagykanizsán

írta   /   2014-01-16  /   nincs hozzászólás

Csütörtöktől tíz napon át szünetel a nagykanizsai kórház sürgősségi betegellátó osztályának működése, mert a részleg új helyre költözik – tájékoztatta a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója kedden.

doktor3   Brünner Szilveszter közölte: a január 27-én már az új helyen megnyíló sürgősségi osztály feladatát a költözés ideje alatt más osztályok veszik át.
Az urológiai betegek ellátása a sebészeti osztály feladata lesz, a szemészeti páciensek megfelelő helyre irányítását a baleseti osztály ügyeletese végzi, míg a fül-orr-gégészeti betegek ellátásáról és továbbutalásáról az intenzív osztály orvosa intézkedik. Ha valaki beutaló nélkül, vagy a sürgősségi osztálynak címzett beutalóval érkezik, a belgyógyászati osztály ambulanciáján kapja meg ez idő alatt az elsődleges ellátást.
A főigazgató kifejtette: naponta 60-80 beteg érkezik a nagykanizsai sürgősségi osztályra, de 70 százalékuk esetében nem indokolt a sürgősségi ellátás. Az új részleg január 27-ei megnyitását követően a remények szerint jobban összehangolhatóbbá válik az alapellátás és a sürgősségi osztály munkája is – tette hozzá.
Brünner Szilveszter elmondta azt is, hogy a jelentősen megnövelt területű új osztály biztonságos működéséhez a mostani 40 fős létszámot a másfélszeresére kell növelni, de a finanszírozás egyelőre nem bővült. Az intézmény ezért saját forrásaiból alkalmaz majd közreműködő személyzetet, vagyis ápolókat és orvosokat.
A kórház korábbi tájékoztatása szerint a Nagykanizsa és térségéhez tartozó mintegy 100 ezer lakosú terület ellátását végző intézményben a sürgősségi ellátás korszerűsítésére 520 millió forintot fordítottak. Ehhez az Új Széchenyi Terv forrásaiból közel 448 millió forint támogatás társult.
A csaknem ezer négyzetméteres, részben teljesen új épületszárnyban fogadják a mentőautóval vagy más módon érkező pácienseket. A sürgősségi eseteket és a fertőzéses szövődményeket kezelő szeptikus műtőt, illetve vizsgálóhelyiségeket alakítottak ki, és nyolc beteg kórtermi elhelyezését tudják majd biztosítani.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Új helyre költözik a sürgősségi ellátás Nagykanizsán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →