Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Gyógyszerekről  >  jelenlegi cikk

TVBrands Kft. közleménye a 14 milliós bírsággal súlytott Medozan Kurkuma ügyében

írta   /   2014-01-07  /   nincs hozzászólás

– A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bírsággal sújtotta a TVBrands Kft-t, ugyanis a hivatal döntése szerint a cég megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát, mert Medosan Kurkuma Plus nevű terméke kommunikációjával megtévesztő információkat tett közzé. Gelbwurz / CurryA svájci termékcsalád kizárólagos magyar forgalmazója a fogyasztók elnézését kéri, egyúttal közölte: reklámjait az eljárás megindításának pillanatától már jogászok nézik át, hogy elkerüljék a hasonló eseteket.

A GVH 2013. február 21-én indított versenyfelügyeleti eljárást a svájci Medosan Kurkuma Plus nevű, kurkuma tartalmú étrend-kiegészítőt forgalmazó TVBrands Kft. ellen, a termék több reklámját bírálva. A szervezet december 6-i határozatában bírságot szabott ki a cégre, amelyet a forgalmazó a megadott határidőig befizet.

A forgalmazó sajnálkozását fejezte ki az ügy miatt, s elmondta: az étrend-kiegészítők reklámozására vonatkozó, folyamatosan változó, összetett jogszabályrendszernek igen nehéz megfelelni, „persze ez a cég számára nem mentesítő körülmény”. Az eljárás megindításától kezdve valamennyi reklámot jogászok néznek át, amelyek így már minden szabályozásnak megfelelnek. A hivatal számos dolgot enyhítő körülményként vett figyelembe eljárása során, többek között azt, hogy a forgalmazó az egészségre vonatkozó állításokról kikérte az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) szakvéleményét, és ennek megfelelően módosította reklámjait.

– Azt soha nem állítottuk, hogy a termék minden bajra gyógyír, azt viszont most is hisszük, hogy a kurkuma gyógynövény hozzájárul az ízületek és az immunrendszer normál működéséhez, és támogatja az egészséges szívműködést – mondja a forgalmazó.

 

 

hirdetés

az oldal QR-kódja

TVBrands Kft. közleménye a 14 milliós bírsággal súlytott Medozan Kurkuma ügyében QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →