Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Tudomány ünnepe – Orvosszakmai tudományos konferenciát rendeznek Budapesten

írta   /   2013-11-06  /   nincs hozzászólás

Orvosszakmai tudományos konferenciát rendez a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) november 6. és 8. között a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozat részeként Budapesten.

motesz  A konferencia a magyar gyógyítómunka, a kutatás és az erre épülő tevékenység szinte egész spektrumát lefedi – hangsúlyozta Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a tanácskozást megnyitó beszédében szerdán Budapesten.
Az orvosbiológia területén olyan kiemelkedő eredmények születnek, amelyek elismertté teszik Magyarországot szerte a világban, s ezekre a tudományos eredményekre épül a magyar orvosképzés és a gyógyítói munka is. Szilárd gyógyítói rendszer folyamatos képzés és tanulás nélkül nem létezhet, ám ahhoz, hogy az egészségügy kiegyensúlyozottan és jól tudjon működni, megfelelő szervezés és finanszírozás szükséges – hangoztatta.
AZ MTA elnöke kiemelte, hogy mint minden területen, itt is maga az ember a legfontosabb: azok az orvosok, akik a betegágyaknál vannak, akik elvégzik a vizsgálatokat, műtéteket. Fontos, hogy  az egészségügyi ellátórendszer jól szervezett és jól felszerelt legyen, de emellett nagy szükség van a gyógyítók odaadó, emberséget jelentő munkájára is. A magyar orvostársadalomnak meg kell jelenítenie saját értékrendjét a közéletben, hogy az a közgondolkodás része lehessen – tette hozzá Pálinkás József.
A háromnapos konferencia témái között szerepel az immunológiai kutatások jelen és jövője, a védőoltások szerepe a HPV fertőzések megelőzésében és az öregedő társadalom neurológiai kórképei. A szakemberek előadásokat tartanak egyebek mellett a hipertónia korszerű terápiájáról, a pulmonológiai betegségekről, a cukorbetegség korszerű kezeléseinek alapelveiről, a biológiai terápiákról a reumatológiában, gastroenterológiában és bőrgyógyászatban.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Tudomány ünnepe – Orvosszakmai tudományos konferenciát rendeznek Budapesten QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →