Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

Töltött paradicsom

írta   /   2012-09-12  /   nincs hozzászólás

A paradicsom nem csupán a nyár  legkiválóbb A- és C-vitaminforrása, de likopint is tartalmaz, mely segít a rákos betegségek megelőzésében.

8 személyre *

1 adag: egy nagy paradicsom fele

Elkészítési idő: 15 perc

 

2 csésze fagyasztott kukorica, felengedve

1 nagy piros kaliforniai paprika, kockára vágva

4 nagy paradicsom (egyenként kb. 30 dkg)

1 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál friss lime leve

1 gerezd fokhagyma, áttörve

2 evőkanál friss korianderzöld, összevágva

½ teáskanál só

¼ teáskanál őrölt feketebors

½ csésze kecskesajt, szétmorzsolva

 

  1. Egy közepes tálban összekeverjük a kukoricát és a kaliforniai paprikát.
  2. A paradicsomokat keresztbe félbe vágjuk. Kiskanállal kikanalazzuk a paradicsom belsejét és kis tálba tesszük. A paradicsom belsejéről eltávolítjuk a magos részt, majd a mag nélküli húst összevágjuk és a kukoricás keverékhez adjuk.
  3. Egy kis tálban összekeverjük az olajat,a lime, vagy citrom levét, fokhagymát, sót, borsot, majd a kukorica keverékre öntjük.
  4. A kibelezett paradicsomokat megtöltjük a kukorica keverékkel.
  5. Mindegyik paradicsomot megszórjuk 1 evőkanál morzsolt kecskesajttal. Hidegen tálaljuk.

 



hirdetés

az oldal QR-kódja

Töltött paradicsom QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →