A paradicsom nem csupán a nyár legkiválóbb A- és C-vitaminforrása, de likopint is tartalmaz, mely segít a rákos betegségek megelőzésében.
8 személyre *
1 adag: egy nagy paradicsom fele
Elkészítési idő: 15 perc
2 csésze fagyasztott kukorica, felengedve
1 nagy piros kaliforniai paprika, kockára vágva
4 nagy paradicsom (egyenként kb. 30 dkg)
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál friss lime leve
1 gerezd fokhagyma, áttörve
2 evőkanál friss korianderzöld, összevágva
½ teáskanál só
¼ teáskanál őrölt feketebors
½ csésze kecskesajt, szétmorzsolva
- Egy közepes tálban összekeverjük a kukoricát és a kaliforniai paprikát.
- A paradicsomokat keresztbe félbe vágjuk. Kiskanállal kikanalazzuk a paradicsom belsejét és kis tálba tesszük. A paradicsom belsejéről eltávolítjuk a magos részt, majd a mag nélküli húst összevágjuk és a kukoricás keverékhez adjuk.
- Egy kis tálban összekeverjük az olajat,a lime, vagy citrom levét, fokhagymát, sót, borsot, majd a kukorica keverékre öntjük.
- A kibelezett paradicsomokat megtöltjük a kukorica keverékkel.
- Mindegyik paradicsomot megszórjuk 1 evőkanál morzsolt kecskesajttal. Hidegen tálaljuk.