Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségturizmus  >  jelenlegi cikk

Többen igényelnének egészségpénztári cafeteriát, mint ahányan kapják

írta   /   2014-01-16  /   nincs hozzászólás

A nyugdíj- és az egészség jellegű béren kívüli juttatást (cafeteriát) jóval több munkavállaló igényelné, mint amennyi megkapja, míg a vendéglátásnál éppen fordított a helyzet – közölte az Union Biztosító a Sodexo cafeteria-utalványokat forgalmazó céggel közös felmérése eredményét.

kafeteria  Az 500 fős mintán, a nagyvárosokban élő aktív, 25-55 éves magyar lakosság körében végzett felmérés azt mutatta, hogy az önkéntes egészségpénztári, valamit az egészségbiztosítási szolgáltatást a megkérdezettek 59 százaléka igényli, ugyanakkor csak 39 százalékuk kap ilyet a munkaadójától. Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetésre 48 százalékos az igény, de a megkérdezetteknek csak 32 százaléka jut ilyenhez.
A túlsó póluson áll a vendéglátás igénybevételére alkalmas – például a Szép-kártya – szolgáltatás, amelyre az igény 41 százalékos, viszont a megkérdezett munkavállalók 49 százaléka kap ilyet.
A kutatás egyensúlyi helyzetben lévőnek nevezi azokat a cafeteria szolgáltatásokat, amelyeknél – arányaiban – kicsi a különbség az elvárás és a kapott szolgáltatás között. Ebbe a körbe tartozik például az üzemi (meleg) étkezés, 18 százalékos elvárással és 21 százalékos szolgáltatással, vagy az étkezési utalvány, amelynél 84 százalék az igénylési arány és 80 százalék a kapott szolgáltatás.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Többen igényelnének egészségpénztári cafeteriát, mint ahányan kapják QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →