Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Diabetológia  >  jelenlegi cikk

Több százan voltak az idei Diabétesz Sétán

írta   /   2013-11-20  /   nincs hozzászólás

Több százan vettek részt az Egy Csepp Világnap hagyományos Diabétesz Sétáján vasárnap a  Syma Rendezvényközpont körül. A sétát minden évben megrendezi az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség terjedésére.

diabsétaEbben az évben az eseménynek külön aktualitást adott az inzulin tömeggyártás 90. évfordulója. A Diabétesz Sétát idén a Lilly támogatta. A jubileum méltó megünneplésére a Lilly egy különleges dokumentumregényt jelentetett meg, „Áttörés. Az inzulin felfedezésének kalandos története” címmel a Sanoma gondozásában.

A sétát a Diabétesz Világnap (november 14.) tiszteletére rendezik meg világszerte, és már évek óta hagyomány, hogy Magyarországon az Egy Csepp Világnapon sétálhat bárki azért, hogy ezzel is csatlakozzon a cukorbetegség terjedésének megállítását célzó felhíváshoz. A félórás séta azt jelképezi, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehet mindenki a diabétesz megelőzéséért. Vasárnap délután a résztvevők az akció végén megannyi luftballont engedtek a levegőbe, jelképesen eljuttatva mindenkinek a 2013-as Egy Csepp Világnap üzenetét: 90 éves az inzulin tömeggyártás.

Ma csaknem 350 millió embert érint a diabétesz világszerte, Magyarországon több mint másfél millió ember cukorbeteg, de a fele nem tudja ezt magáról. Egészséges életmóddal, rendszeres mozgással, megfelelő táplálkozással a cukorbetegség úgynevezett 2-es típusa megelőzhető.

Az Egy Csepp Világnapon idén is több, mint 8 ezren vettek részt. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi napjának a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND vércukormérő készülék gyártója volt. A rendezvény támogatták emellett: Accutrend Plus, Lilly Hungária Kft., Green Travel, Syma Rendezvényközpont, Greenfield Hotel. Médiatámogatók: RTL KLub, Patika Magazin, Story Magazin, AG Strong.

Forrás: szakmai partnerünk, Egy Csepp Alapítvány

hirdetés

az oldal QR-kódja

Több százan voltak az idei Diabétesz Sétán QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →