Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Gyógyvíz  >  jelenlegi cikk

Több mint 26 százalékkal nőtt az idegenforgalom Nyíregyházán a gyógyhellyé nyilvánítás után

írta   /   2013-12-09  /   nincs hozzászólás

Több mint 26 százalékkal nőtt az idegenforgalom Nyíregyházán az idén, amelynek üdülőközpontját, Sóstógyógyfürdőt gyógyhellyé nyilvánították – közölte a város polgármestere.
nyiregyhaza    Kovács Ferenc  elmondta: az előzetes adatok szerint szeptember végéig 121 605 vendégéjszakát töltöttek el a turisták a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen, s ez a tavalyihoz képest 26,6 százalékos emelkedés.
Hozzátette, hogy a külföldi vendégek 35 százalékkal, a belföldiek 23 százalékkal többen fordultak meg Nyíregyházán, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A legnagyobb arányban a lengyel turisták száma nőtt a nyírségi nagyvárosban, 2012-höz képest megduplázódott. Rajtuk kívül a legtöbb vendég Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából érkezett, jelentős számban fordultak meg német turisták és üzletemberek is a nyíregyházi szálláshelyeken.
Kovács Ferenc szerint Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő gyógyhellyé nyilvánítása további jelentős idegenforgalom-növekedést hozhat a szabolcsi megyeszékhelynek. Az üdülőhely az ország 16. gyógyhelye lett az idén, gyógyvize a bőr-, nőgyógyászati- és reumatikus betegségek eredményes kezelését segíti.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Több mint 26 százalékkal nőtt az idegenforgalom Nyíregyházán a gyógyhellyé nyilvánítás után QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →