Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Járványok, fertőző betegségek  >  Influenza  >  jelenlegi cikk

Több az influenzás az országban

írta   /   2014-03-05  /   nincs hozzászólás

Megállt az influenzaszerű megbetegedések számának négy hete tartó folyamatos emelkedése a 9. héten becsült adatok alapján

február 24. és március 2. között az előző heti 26 200-zal szemben 25 200 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

influenzaA járványban továbbra is az egész ország érintett, azonban kilenc közigazgatási területen már csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma. Az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás. A betegek 31 százaléka gyermek, 36 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt.

A közlés szerint a vizsgálatok jellemzően az A vírus jelenlétét igazolták. Az ÁNTSZ honlapján közzétett adatok szerint jelenleg egy budapesti és több vidéki város kórházaiban, illetve azok telephelyein van teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzajárvány miatt.

 MTI

hirdetés

az oldal QR-kódja

Több az influenzás az országban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ezt már olvasta?

influeu-600x400

Egyre több európai országban van járvány

bővebben →