Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Diabetológia  >  jelenlegi cikk

Tízezer lépést tesznek az egészségért Szekszárdon

írta   /   2013-05-10  /   nincs hozzászólás

setalas2Tízezer lépés az egészségünkért elnevezéssel rendeznek egészségmegőrzéssel kapcsolatos programokat szombaton Szekszárdon.

A Zöldtárs Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga és a Tolna Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szerve másodszor rendezi meg a prevenciós napot, amikor három helyszínen zajlanak majd események a városban – mondta Bangó Viktória, az alapítvány munkatársa.
A Prométheusz parkban a népegészségügyi szervezet szűrésekkel, tanácsadással várja az érdeklődőket; lesz többek közt vérnyomás-, testzsír- és vércukorszintmérés, a daganatos megbetegedésekről és a dohányzásról leszoktató programokról adnak ismertetést a szakemberek, a gyerekek pedig játékos foglalkozásokon mások mellett kiszámíthatják ökológiai lábnyomukat.
A Babits Mihály Kulturális Központban az egészséges életmóddal, környezetvédelemmel kapcsolatos előadások hangzanak el, a szekszárdi lösz-szurdik tanösvényre pedig túrák indulnak a Prométheusz parkból.
A rövidebb, 6,5 kilométeres kirándulást a Benedek-szurdikon tehetik meg a természetbarátok, a hosszabb, 11 kilométeres útvonal a Parászta-tanösvényen át vezet. A sétára vállalkozókat az út felénél, a Cserhát-tetőn zsíroskenyérrel, pogácsával vendégelik meg.
A népszerű programot arról nevezték el, hogy kutatók szerint naponta tízezer lépést, azaz körülbelül hat kilométer kell megtenni ahhoz, hogy csökkenjen számos betegség kialakulásának kockázata.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Tízezer lépést tesznek az egészségért Szekszárdon QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →