Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Betegségekről érthetően  >  jelenlegi cikk

Tiltott étrend-kiegészőket kerestek a közegészségügyi felügyelők

írta   /   2013-04-02  /   nincs hozzászólás

A fogyasztók egészségre káros étrend-kiegészítőket kerestek a  közegészségügyi felügyelők a boltokban; az elmúlt időszakban betiltott közel hatvan készítmény közül az üzletekben kétféle étrend-kiegészítő szabálytalan forgalmazásával találkoztak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

    A tájékoztatás szerint a felügyelők országszerte 864 ellenérzést végeztek, s a vizsgálatok során további három betiltott termék internetes forgalmazásáról is tudomást szereztek. Ezekkel kapcsolatban jelenleg az eljárásra illetékes hatóság megkeresése és a készítmények egyértelmű beazonosítása tart, az ellenőrzés során feltárt szabálytalanságokkal összefüggő eljárások folyamatban vannak.
Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint az interneten keresztül a bizonytalan, vagy egyáltalán nem azonosítható forrásból beszerzett készítmények esetében már közel sem ilyen kedvező helyzet, ezért a tisztiorvosi szolgálat ismételten felhívja a figyelmet, hogy csak biztosan azonosítható forrásból származó, magyar címkével ellátott terméket vásároljanak a fogyasztók.
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal március 18. és 22. között végzett országos utóellenőrzési akciót, amelynek az volt a célja, hogy megvizsgálják: valóban leszedték-e a boltok polcairól azokat a termékeket, amelyek veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét.

Ha többet szeretne tudni a hamis gyógyszerekről, látogasson el erre az oldalra.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Tiltott étrend-kiegészőket kerestek a közegészségügyi felügyelők QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →