Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Vitaminok
friss

Vitaminokkal külső-belső szépségünkért

írta   /  2014-01-05  /  Betegségekről érthetően, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

vitaminszepseg

Ha táplálkozásunk változatos, adalékanyagmentes, sok friss gyümölcsöt és zöldséget, ezen kívül tejtermékeket, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, gabonaféléket és tojást is tartalmaz, általában külsőnkön is meglátszik.

bővebben →
friss

Nagy adag E-vitamin napi szedése lassíthatja az Alzheimer-kórt

írta   /  2014-01-03  /  Hírek, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

vitamins2

Nagy adag E-vitamin napi szedése lassíthatja az Alzheimer-kór tüneteinek súlyosbodását – derült ki egy amerikai tanulmányból.

bővebben →
friss

Az életfontosságú D- vitamin – amiről egyre többet tudunk

írta   /  2013-12-15  /  Betegségekről érthetően, Epilepszia, Gyógyszerekről, Neurológia, Szerkesztőségi cikk, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

Vitamin-D

A legutóbbi időben a D-vitamin a tudományos világ érdeklődésének középpontjába került, mert kiderült, hogy szerepe nemcsak a csontanyagcserében meghatározó, hanem számos egyéb biológiai hatása is van.  Egyre általánosabb az a felfogás, amely szerint a D-vitamin inkább tekinthető hormonnak, mint vitaminnak.

bővebben →
friss

Sütőtök, a narancsszínű vitaminbomba

írta   /  2013-10-31  /  Betegségekről érthetően, Gyógynövények, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

tök2

A tökfélék családjába (Cucurbitacea) tartozó növény változatos formájú: lehet hosszúkás, ovális vagy kerek, kicsi vagy nagy a sárga különböző árnyalataiban. Az őszi hónapok csemegéje nem csak finom, hanem kiváló vitaminforrás is.

bővebben →
friss

9 százalékkal nőtt a vitaminok és étrendkiegészítők forgalma

írta   /  2013-09-29  /  Hírek, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

vitamin

A vitaminok és étrendkiegészítők kiskereskedelmi forgalma 9 százalékkal, 27 milliárd forint fölé nőtt idén az első nyolc hónapban az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Nielsen piackutató globális információs és piackutató vállalat felméréséből.

bővebben →
friss

D-vitamin-hiányos a magyar lakosság 95 százaléka tél végére

írta   /  2013-09-23  /  Hírek, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

dvitamin

A magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére a Semmelweis Egyetem I. számú Belgyógyászati Klinikájának kutatása szerint – közölte a Magyar Prevenciós Orvosi Egyesület.

bővebben →
friss

Multivitaminok: eltérő a vitaminigényünk

írta   /  2013-05-23  /  Betegségekről érthetően, Egyéb, Geriátria, Gyógyszerekről, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

vitamin2

A vitaminok a táplálék útján kis mennyiségben szervezetbe jutó szerves anyagok, melyek jelenléte nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára fontos élettani folyamatok fenntartásához.

bővebben →
friss

Nem segítenek a szellemi hanyatlás megelőzésében sem a gyógyszerek, sem az étrendi kiegészítők

írta   /  2013-05-05  /  Betegségekről érthetően, Demencia, Alzheimer-kór, Geriátria, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

agyragyuras(JuliaFreeman-Woolpert)_m

A Torontói Egyetem munkatársainak átfogó elemzése szerint egészséges felnőttek esetén sem a vitaminok és más étrendi kiegészítők, sem a gyógynövények, sem a gyógyszerek nem csökkentik a szellemi hanyatlással (demencia) járó betegségek kockázatát

bővebben →
friss

Jelentős eltéréseket mutat az újszülöttek D-vitamin-szintje és immunrendszerük fejlődése annak függvényében, hogy melyik hónapban születtek

írta   /  2013-04-10  /  Baba-mama sarok, Hírek, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

Resize of baba

Jelentős eltéréseket mutat az újszülöttek D-vitamin-szintje és immunrendszerük fejlődése annak függvényében, hogy melyik hónapban születtek – állapította meg egy új kutatás.

bővebben →
friss

C vitamin vagy kézmosás a hatásosabb az influezna ellen?

írta   /  2013-02-27  /  Hírek, Influenza, Járványok, fertőző betegségek, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

kezmosas

 

bővebben →
friss

A magyar halandóságot is csökkenthetné a D-vitamin-hiány megszüntetése

írta   /  2013-02-24  /  Betegségekről érthetően, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

dvitamin

A D-vitamin-hiány megszüntetésével a magyarok halandósága 7-10 százalékkal csökkenne, az átlagéletkor pedig 2-3 évvel nőne – hívja fel a figyelmet a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) a II. D-vitamin nap alkalmából.

bővebben →
friss

Veszélyeztetett D-vitamin-hiányos gyermekek

írta   /  2013-02-13  /  Betegségekről érthetően, Gyógyszerekről, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

vitamind

Az influenzajárványban veszélyeztetettebbek a D-vitamin-hiányban szenvedő gyermekek, a “napfényvitamin” ugyanis meghatározó szerepet játszik a sejtképzésben, az immunrendszer védekezőképességének fenntartásában és a fertőzés ellenanyagának termelésében.     Azok a gyerekek, akik megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz jutnak, kisebb eséllyel fertőződnek meg influenzával, de ha megkapták is, általában könnyebben vészelik át a betegségeket. A legveszélyeztetettebb csoportok közül az idősek és a […]

bővebben →
friss

A C-vitamin hatásos a melanóma és a mellrák ellen

írta   /  2013-02-12  /  Betegségekről érthetően, Gyógyszerekről, Onkológia, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

citrom

A C-vitamin gátolja a melanóma és a mellrák növekedését egy amerikai kutatócsoport szerint, amelynek tagjai a legrangosabb onkológiai szakfolyóirat, az International Journal of Oncology idei első számában közölték megállapításaikat.     A nyilvánosságra hozott kutatási eredmény alapján a C-vitamin-pótlás 98 százalékkal csökkentette a daganatok növekedéséért felelős érképző faktor, az úgynevezett VEGF szintjét. Amennyiben a jelenleg folyó humán […]

bővebben →
friss

Gyümölcsmosoly

írta   /  2013-01-18  /  Egyéb, Hírek, Sport-Életmód, Vitaminok  /  nincs hozzászólás

smile

A zöldségek és gyümölcsök úgynevezett antioxidáns tartalmának a szervezetre gyakorolt pozitív hatása régóta köztudott. A bizonyos növényeknek esetenként élénk narancsos szint adó antioxidáns, a béta-karotin, a szervezetben A-vitaminná alakul, erősíti az immunrendszert, és bizonyítottan jótékony hatással van a női emlő és petefészek egészségi állapotára. A karotinoidoknak nemrég újabb pozitív hatását fedezték fel:  azok az emberek, […]

bővebben →