Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  >  Árvíz 2013
friss

Árvíz után: fertőtlenítés és szúnyogírtás

írta   /  2013-06-22  /  Árvíz 2013, Hírek, Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  /  nincs hozzászólás

szunyogirtas

A mintegy másfél millió homokzsák kétharmadát már elszállították a budapesti Duna-partokról, és hétvégére végeznek a fertőtlenítéssel is – jelentette be Pesti Imre budapesti kormánymegbízott keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az árvíz sújtotta területen nem volt járványos megbetegedés.

bővebben →
friss

Árvíz a Dunán: ismét iható a vezetékes víz Dömösön, Pilismaróton és Dobogókőn

írta   /  2013-06-18  /  Árvíz 2013, Hírek, Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  /  nincs hozzászólás

viz_csap

Ismét iható a vezetékes víz Dömösön, Pilismaróton és Dobogókőn, így feloldották a korábban a dunai árhullám miatt bevezetett biztonsági intézkedést – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

bővebben →
friss

Tilos a fürdőzés a Duna főágán!

írta   /  2013-06-15  /  Árvíz 2013, Hírek, Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  /  nincs hozzászólás

duna

A hazai szabadvízi fürdőhelyek zöme kiváló minősítést kapott az Európai Unió értékelési rendszere alapján, amely az elmúlt négy év adatait összegzi. A listában a Dunához kapcsolódó strandok is szerepelnek, de ezeken a helyeken a levonuló rendkívüli árhullám miatt most tilos fürdőzni! A Duna hazai szakaszán a folyó vizének minősége több helyen még átlagos vízhozam mellett […]

bővebben →
friss

Az árvízi védekezés közegészségügyi-járványügyi biztosítása a teljes érintett területen megfelelő

írta   /  2013-06-13  /  Árvíz 2013, Hírek, Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  /  nincs hozzászólás

arviz7

Stabil a járványügyi helyzet az árvízzel érintett területeken, nincsenek fertőző megbetegedések halmozódására utaló jelek a Duna mentén. A kedvező helyzet megőrzéséhez azonban továbbra is szükséges az általános higiénés szabályok fokozott betartása. Dunaújvárosban visszatérő problémát okoz, hogy az Alsó-Duna-parton a fertőzésveszélyre figyelmeztető feliratok ellenére is többen belemennek a vízbe. Győr-Moson-Sopron megyében visszaszállították otthonukba azokat a győrújfalui […]

bővebben →
friss

Árvíz után: hogyan és mit fertőtlenítsünk?

írta   /  2013-06-12  /  Árvíz 2013, Hírek, Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  /  nincs hozzászólás

Árvíz - Mentik az ingóságokat Gyõrújfalun

A rendkívüli dunai árhullám levonulása után elsősorban a zárt terek fertőtlenítéséről kell gondoskodniuk az árvízzel érintett területeken élőknek, az ingatlanok tulajdonosainak.

bővebben →
friss

Árvíz a Dunán: Árvíz és allergia

írta   /  2013-06-12  /  Allergológia, Árvíz 2013, Hírek, Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  /  nincs hozzászólás

arviz4

Az árvizek nem csak a balesetveszély és az ivóvízbázis fertőzése révén fenyegetik az egészségünket. A levonuló ár nyomán a beázott falakon, átnedvesedett bútorokon, elpusztult növényzeten elszaporodnak a penészgombák, amelyek allergiát és asztmát okozhatnak. A megoldási lehetőségekről dr. Magyar Donát, a Budai Allergiaközpont aerobiológusa beszélt.   

bővebben →
friss

Árvíz a Dunán: az általános higiénés szabályok fokozott betartására van szükség

írta   /  2013-06-12  /  Árvíz 2013, Hírek, Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  /  nincs hozzászólás

arviz2

Az árvízzel veszélyeztetett területeken az enterális úton terjedő fertőző betegségek (bélfertőzések) Magyarországon és a hazánkkal szomszédos területeken is ritkák. Így különleges járványügyi intézkedésekre, a lakosság széleskörű védőoltására jelenleg nincs szükség.

bővebben →
friss

Árvíz a Dunán: Nyugat-Magyarországon a kármentesítésre, a folyó alsó szakaszai mentén az árhullám tetőzésére készülnek a népegészségügyi szervek

írta   /  2013-06-11  /  Árvíz 2013, Hírek, Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  /  nincs hozzászólás

Árvíz - Árad a Duna Budapestnél

A dunai árvízzel érintett megyék népegészségügyi szakigazgatási szerveinél, illetve az Országos Tisztifőorvosi Hivatalban összesen 160 szakember vesz részt a rendkívüli árhullám adta feladatok megoldásában. A Szigetközben, illetve Győr térségében problémát okoz, hogy a szennyvízcsatornák telítődtek, a szennyvíz több helyen túlcsordul. A helyzet megoldásához a katasztrófavédelmi erők nyújtanak segítséget.

bővebben →
friss

Árvíz a Dunán: a védekezés közegészségügyi-járványügyi biztosítása megfelelő

írta   /  2013-06-09  /  Árvíz 2013, Hírek, Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés  /  nincs hozzászólás

Árvíz - Áradás Szentendrén

  Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) folyamatosan működő, 24 órás központi ügyelete továbbra is megerősített szolgálatot ad, az árvízi védekezést segítő ideiglenes munkacsoport készenlétben áll arra, hogy szükség esetén az (OTH) Veszélyhelyzet Kezelési Központjában folyamatos tevékenységre térjen át.

bővebben →
friss

Árvíz, belvíz: hogyan védjük egészségünket?

írta   /  2013-04-08  /  Árvíz 2013, Hírek, Mentés, elsősegély, katasztrófa, adománygyűjtés, Prevenció, szűrés, oltás  /  nincs hozzászólás

kezmosas

Az elmúlt hetek esőzései következtében kialakult ár- és belvízhelyzetre való tekintettel az ÁNTSZ felhívja a lakosság figyelmét, hogy a fertőző megbetegedések megelőzése érdekében az emberek saját maguk és a környezetükben élők egészségét a higiénés rendszabályok betartásával tudják legjobban védeni, illetve a veszélyeket csökkenteni.

bővebben →