Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy
friss

Nemzeti dohányzástiltó táblák: súlyos bírságok jöhetnek

írta   /  2014-03-05  /  Egészségőr, Egészségügy, Hírek, Prevenció, szűrés, oltás, Szenvedélybetegségek  /  nincs hozzászólás

dohanyzas

Feltölthetik a bírságkasszát a kormányhivatalok: bár szombaton lejárt a “Tilos a dohányzás” és a “Dohányzásra kijelölt hely” feliratú táblák cseréjére szabott határidő, sok helyen még hiányoznak az újak – írja a Népszabadság.

bővebben →
friss

Életbe lépett a transzzsírsav rendelet

írta   /  2014-02-18  /  Egészségőr, Egészségügy, Elhízás, diéta, táplálkozás, Hírek  /  nincs hozzászólás

margarin

Február 18. után tilos olyan élelmiszert forgalomba hozni, amely összes zsírtartalmának 100 grammjában a transzzsírsavak mennyisége meghaladja a 2 grammot.

bővebben →
friss

Honlap összegzi az otthoni ápolás tudnivalóit

írta   /  2014-01-30  /  Egészségügy, Hírek  /  nincs hozzászólás

vebnover

 Az otthoni ápolás alapvető ismereteit összegző tudásbázist állított össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a http://www.webnover.hu honlapon.

bővebben →
friss

Szerbiában hamarosan elektronikus recept válthatja fel a papíralapú vényt

írta   /  2014-01-30  /  Egészségügy, Hírek, Patikahírek  /  nincs hozzászólás

erecept

Akár már az idei év végén vagy a jövő év elején bevezethetik Szerbiában a hagyományos papírrecepteket felváltó elektronikus vényeket – jelentette be Belgrádban Momcilo Babic, az országos egészségbiztosítási alap igazgatója.

bővebben →
friss

Körszerű eszközöket és új komputertomográfot kapott a szolnoki Hetényi kórház

írta   /  2014-01-30  /  Egészségügy, Hírek  /  nincs hozzászólás

Philips Medical Systems

Negyven korszerű ággyal, matracokkal, altatógéppel, műtői mikroszkóppal és egyéb berendezésekkel gazdagodott a szolnoki Hetényi kórház, míg a gyógyító intézmény diagnosztikai központja egy új csúcskategóriába tartozó komputertomográffal gyarapodott

bővebben →
friss

Megkezdődött az ellátás a nagykanizsai kórház új sürgősségi osztályán

írta   /  2014-01-27  /  Egészségügy, Hírek  /  nincs hozzászólás

ujszarny2

Hétfő reggeltől fogad betegeket a nagykanizsai kórház több mint félmilliárd forintos beruházással elkészült új sürgősségi osztálya – jelentette be a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

bővebben →
friss

Uniós támogatással fejlesztik a Bajai Szent Rókus Kórházat

írta   /  2014-01-24  /  Egészségügy, Hírek  /  nincs hozzászólás

szentrokus

 Megkezdődött a Bajai Szent Rókus Kórház fejlesztése az Európai Unió támogatásával, 193 millió forintos beruházással – közölte a kórház konzorciumi partnere, a Szegedi Tudományegyetem pénteken.

bővebben →
friss

Sürgősségi osztályt alakítanak ki a tatabányai Szent Borbála Kórházban

írta   /  2014-01-24  /  Egészségügy, Hírek  /  nincs hozzászólás

kialakitas

Önálló sürgősségi osztályt alakítanak ki a tatabányai Szent Borbála Kórházban – közölte a kórház főigazgatója pénteken az intézményben tartott sajtótájékoztatón, amelyen részt vettek Komárom-Esztergom megye fideszes országgyűlési képviselői.

bővebben →
friss

A Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt országokba nem köthető utasbiztosítás

írta   /  2014-01-23  /  Egészségügy, Egyéb, Hírek  /  nincs hozzászólás

tiltolista

A Külügyminisztérium által utazási célként nem javasolt országba csak saját kockázatra lehet utazni, a biztosítók nem kötnek utasbiztosítást – közölte Horváth Péter, a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) utasbiztosítási bizottságának elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

bővebben →
friss

Még tart a várólistás műtétek egyeztetése

írta   /  2014-01-23  /  Egészségügy, Hírek  /  nincs hozzászólás

varolista

Az intézmények még nem zárták le a várólisták “újratervezését”, valamint a kapcsolatfelvételt az előjegyzéses műtétekre váró betegekkel, és a műtéti időpontok egyeztetése is folyamatban van – közölte az egészségügyi államtitkárság.

bővebben →
friss

Kórházi mentorprogram indult uniós támogatással

írta   /  2014-01-22  /  Egészségügy, Hírek  /  nincs hozzászólás

mentor

 Elindult a kórházi mentorprogram, amelyre régiónként egy-másfél milliárd forint jut uniós forrásból, ez a többi között az egyéni betegút követését, szervezését, az intézmények közötti egységes kontrolling rendszer kiépítését jelenti – mondta az egészségügyért felelős államtitkár szerdán Sopronban.

bővebben →
friss

Fejlesztik az egészségügyi alapellátást Nyíregyházán

írta   /  2014-01-20  /  Egészségügy, Hírek  /  nincs hozzászólás

sztetoszkop

Megkezdődik idén az egészségügyi alapellátás fejlesztése Nyíregyházán. Az önkormányzat a tervek szerint több mint félmilliárd forintot fordít ilyen beruházásokra – közölte Kovács Ferenc polgármester sajtótájékoztatón pénteken a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

bővebben →
friss

Átadták a megújult koraszülött intenzív centrumot a veszprémi kórházban

írta   /  2014-01-19  /  Egészségügy, Egyéb, Hírek  /  nincs hozzászólás

koraszulott3

Átadták a megújult koraszülött intenzív, a gyermek intenzív és a szülészeti osztályt, valamint az anyaszállást és az egészségfejlesztési irodát a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban.

bővebben →
friss

A magyarok leginkább gyermekeik jövőjére, váratlan kiadásokra és valamint egészséggel kapcsolatos költségekre tesznek félre

írta   /  2014-01-18  /  Egészségügy, Hírek  /  nincs hozzászólás

sporol

 A takarékoskodó magyarok többsége (55 százaléka) bízik abban, hogy eléri pénzügyi céljait. Legtöbben gyerekeik jövője végett (19 százalék), váratlan fizetnivalókra, továbbá egészséggel kapcsolatos költségekre (14-14 százalék) tesz félre vagy fektet be – mutat rá a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat nemzetközi felmérése.

bővebben →
friss

Infrastrukturális fejlesztés kezdődött a makói kórházban

írta   /  2014-01-17  /  Egészségügy, Hírek  /  nincs hozzászólás

Makó kórház rehabilitációs részlege.Fotó: Karnok Csaba

 Megkezdődött az infrastruktúra-fejlesztési beruházás a makói kórházban a Magyarország-Románia határon átnyúló együttműködési program, az Egészségügy- és attitűdfejlesztés Makó és Lugos térségében elnevezésű projekt keretében – közölte a kórházat irányító Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón a dél-alföldi városban.

bővebben →