Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Diagnosztika
friss

Új korszak a vércukormérésben

írta   /  2013-05-02  /  Betegségekről érthetően, Diabetológia, Diagnosztika, Egyéb  /  nincs hozzászólás

ido

A megfelelő vércukorkontroll biztosítása a cukorbetegek kezelésének alapvető elemét jelenti. E téren komoly jelentősége van a megfelelő étrend betartásának, a rendszeres fizikai aktivitásnak és természetesen az antidiabetikus kezelésnek. Az elért eredmény követése és szükség szerinti finomhangolása érdekében fontos a folyamatos és rendszeres vércukor-önellenőrzés.

bővebben →
friss

A bőrrák más rákfajták kialakulásának magasabb kockázatával van összefüggésben

írta   /  2013-04-29  /  Bőrgyógyászat, Diagnosztika, Egyéb, Hírek, Onkológia  /  nincs hozzászólás

borrak_hirek

A nem melanómás bőrrákkal küzdő embereknél nagyobb valószínűséggel alakulhat ki a rák valamely más fajtája is az életük során – derült ki egy új tanulmányból.

bővebben →
friss

Védőnők is végezhetnének méhnyakrák-szűrővizsgálatot

írta   /  2013-04-24  /  Baba-mama sarok, Betegségekről érthetően, Diagnosztika, Egészségügy, Egyéb, Onkológia, Prevenció, szűrés, oltás  /  nincs hozzászólás

cancer

Egy egyszerű és fájdalommentes vizsgálattal kimutatható, mégis évente több mint ezer nő veszíti életét méhnyak-rákban. Különösen azok veszélyeztetettek, akik csak ritkán járnak nőgyógyászhoz, mert náluk már sokszor későn ismerik fel a bajt.

bővebben →
friss

HeartCheck, egy mini hordozható EKG-berendezés

írta   /  2013-03-14  /  Betegségekről érthetően, Diagnosztika, Szív- és érrendszeri betegségek  /  nincs hozzászólás

heartch

Megszállott hipochonderek bizonyára félóránként nézegetni fogják az alábbi kis készüléket, de valójában ennél fontosabb szerepet is betölthet.

bővebben →
friss

Mi az, amit még csak nem is sejtünk?

írta   /  2013-02-04  /  Diagnosztika, Hepatitis-C, Hírek, HIV/AIDS  /  nincs hozzászólás

hcvirus

A Vuk című zseniális rajzfilmben merült föl ez a kérdés. Ha ennek egészségügyi vonatkozásait gondoljuk át, valószínű, hogy az emberek többségében daganatos megbetegedések vagy az AIDS lehetősége merül fel, pedig hazánkban az utóbbinál sokkal gyakoribbak az idült májgyulladást okozó hepatitis B- és C-vírusok.

bővebben →
friss

OraQuick HIV nyál gyorsteszt

írta   /  2012-11-29  /  Diagnosztika  /  nincs hozzászólás

OraQuick_kiemelt

Már Magyarországon is elérhető a nyálból elvégezhető OraQuick HIV gyorsteszt! – CE-jeles orvostechnikai eszköz nyál, ujjbegyből vett és teljes vénás vér, valamint vérplazma vizsgálatára – Magas szenzitivitás és specificitás, több mint 99%-os pontosság – Jelenleg 2,2 millió európai fertőződött meg HIV vírussal, akiknek egyharmada nem tud fertőződöttségéről.

bővebben →