Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Társfüggőknek indul csoport, stílusosan Valentin-napon

írta   /   2013-02-09  /   nincs hozzászólás

A Magadért Alapítvány szervezésében február 14.-én, csütörtökön, 18.00-21.00 között Társkapcsolat-csoport indul „A HELY”-en! A program 6 alkalmas, kéthetente csütörtökön lesz megtartva, alkalmanként 3 órában.
A csoport vezetői Gajdos András, a függő csoport segítője, és Horváth Gábor, addiktológiai konzultáns, a nágocsi Rehabilitációs Intézet szakmai vezetője, aki több alkalommal tartott már nálunk előadást ebben a témában.

A csoport célja, hogy a párkapcsolati kérdéseket, az ezzel kapcsolatos függőségeket (társfüggőség, kapcsolat-és szex függőség) körüljárja, a családi mintáktól kezdve, a szülőkkel való kapcsolatokon át a jelen elakadásokig, téma lesz továbbá a párkapcsolat sikertelenségei és ezek megismerése, feloldása, majd a jövőbeni tervek, célok, álmok átbeszélése és megvalósítása. A csoportban elméleti és gyakorlati rész is lesz, feladatokkal, szituációs játékokkal és filmrészletekkel.
A programba bármikor be lehet kapcsolódni, az alkalmak szorosan nem épülnek egymásra, így egy-egy alkalommal is részt lehet venni rajta.
A hozzájárulás díja: 500 Ft/alkalom
Helyszín: 1067 Bp. Eötvös u.19.

Röviden az Alapítványról:

A MAGADÉRT DROGMENTESSÉGET VÉDŐ ALAPÍTVÁNYT „A HELY”-et  1998-ban hozta létre egy házaspár, dr. Csernus Imre pszichiáter szakmai vezetésével.  Szakmai körökben akkorra már világosan körvonalazódott, hogy a detoxikáción átesett szenvedélybetegeknek, ha nem mennek rehabilitációs otthonba, kevés a  lehetőségük arra, hogy a megszerzett “tisztaságot” megtartsák, egyre gyakoribbak lesznek a visszacsúszások, ezért olyan támogató közösségre van szükségük  városi körülmények között, amely segíti a visszaesések elkerülését, a társadalomba való integrálódást, a reszocializációt, így tettek azért, hogy legyen “A HELY”.

2000. októberében nyílt meg “A HELY”,a VI. kerület Eötvös u. 19. szám alatt, ahol otthont kaptak az absztinens szenvedélybetegek, a hozzátartozók és az önkéntes segítők, akik addig különböző lakásokon és intézményekben találkoztak.

Az elmúlt közel 14 évben a csoportjainkra járók összetétele jelentősen kibővült, mára már a kémiai szerhasználat mellett viselkedéses függőséggel, magatartási és pszichés problémákkal küzdők is jelen vannak. Az eltelt évek igazolták tevékenységünk szükségességét, csoportfoglalkozásainkra, programjainkra az érdeklődés változatlan. Munkánk során folyamatosan törekszünk az újonnan felmerülő igények kielégítésére.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Társfüggőknek indul csoport, stílusosan Valentin-napon QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →