Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Baba-mama sarok  >  jelenlegi cikk

Szulák Andrea fellépésével indul az állatkerti koncertsorozat 2013. június 5.

írta   /   2013-05-30  /   nincs hozzászólás

allatkert3Szulák Andrea koncertjével kezdődik június 5-én szerdán a Fővárosi Állat- és Növénykert hagyományos nyáresti koncertsorozata. Augusztus végéig minden szerdán este lesznek koncertek a városligeti intézményben, összesen tizenkettő.

A fellépők között vannak visszatérő vendégek, köztük a Hot Jazz Band, a Budapest Bár és a Budapest Klezmer Band, másokat, köztük Für Anikót most láthatja és hallhatja először az állatkerti koncertek közönsége.
A Zenés állatkerti esték című nyáresti koncertsorozatát. Az első koncertre – Szulák Andrea fellépésre – már június első szerdáján sor kerül, és ettől kezdve minden szerdán tartanak egy-egy zenés estet a városligeti intézményben. Augusztus 21-én a Budapest Bár koncertje zárja a szériát.
A koncertek egy részét a szokásos helyszínen, a Nagy-tó és a Pálmaház közötti sétányon tartják, de lesznek olyanok, amelyek helyszíne az Állatkert főbejáratánál lévő, nemrég felújított tér, illetve a Nagyszikla belsejében tavaly megnyitott Varázshegy. Szulák Andrea nyitókoncertje jövő szerdán is itt lesz, akárcsak egy héttel később a Sárik Péter Trió és Micheller Myrtill közös fellépése, június 19-n Sebestyén Márta és a Sebő-együttes műsora, 26-án Für Anikóé, július 3-án Szalóki Ági Karády-estje és 10-én Biró Eszter és Falusi Mariann koncertje.
Július 17-én a Főkapu téren a Csík Zenekar és Dresch Mihály játszik, július 24-én a tóparti sétányon Hot Jazz Band és Orosz Zoltán harmonikaművész, ugyanott 31-én Hernádi Judit, augusztus 7-én pedig Illényi Katica. Augusztus 14-én a Főkapu téren látható és hallható a Budapest Klezmer Band, és ott lesz a Zenés állatkerti esték záróeseménye is, augusztus 21-én a Budapest Bár estje. A kezdési időpont minden alkalommal 20 óra 30 perc.
A állatkerti koncertsorozatot 2002 óta rendezik meg minden évben a Fővárosi Állat- és Növénykertben, de már több mint száz évvel korábban, az 1800-as évek végén rendszeres zenei programok zajlottak a kert területén. Az 1910-es években az Állatkertnek saját, hatvan tagú szimfonikus zenekara volt, amelyben Wieschendorff Henrik vezette a karnagyi pálcát. A húszas években induló Magyar Rádió az Állatkertből sugározta első koncertjét, a második világháború után a Filharmónia Vállalat szervezett koncerteket az egykori szabadtéri színpadon, majd az 1990-es évek közepén a Budapesti Fesztiválzenekar lépett itt fel – írta az intézmény.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Szulák Andrea fellépésével indul az állatkerti koncertsorozat 2013. június 5. QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →