Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Kalendárium  >  jelenlegi cikk

Szeretetkoncert egy rákbeteg gyermekért – december 14.

írta   /   2013-12-13  /   nincs hozzászólás

December 14-én a Szent István Bazilikában ismét Szeretetkoncert lesz. Michelle, egy rákbetegségből felgyógyult kislány szervezi, hogy a bevétellel segítse a többi beteg gyereket.

Egy agyrákból felgyógyult kislány, Michelle idén 4. alkalommal szervez szeretetkoncertet a Szent István Bazilikában. Az összegyűjtött adományokat daganatos megbetegedésből gyógyuló gyerekek családjai kapják.

Olvasd el Michelle anyukájának levelét és oszd meg, hogy minél többen ott legyenek a koncerten!

Michelle anyukájának levele

Egy felemelő program advent idején! Szeretetkoncert december 14-én a Szent István Bazilikában. Oszd meg Te is és ha teheted gyere el!

Volt egy kedves, mosolygós, életteli kislány. Táncolt, úszott, zenélt, nyelveket beszélt. Ahová belépett, ott közösséget teremtett.

Aztán kiderült, azért kevesebb a mosolya és fáradt, mert agyrákja volt.

Bekerült egy gépezetbe, „egy másik világba”, ahol a víz helyett az izzadságában úszott, a balettrúd helyett az infúziós állványt foghatta, a zeneszerszámok helyett az infúziós csövekkel játszhatott.

A kezelések túl erősek voltak, a sugárral több szervét tönkretették, a kemót akkor is adták, mikor két negatív MRI-je volt, nem nőtt ki többet a haja sem. Pár hét alatt 18 kilót fogyott, saját árnyéka volt. Az agyhártyagyulladástól részben lebénult.

Azt hihetnénk, ennyi már elég a feladáshoz. De Ő az, aki nem adta fel. Sőt, idegen embereket, ismerősöket, barátokat állított maga mellé, mert a kórház nem finanszírozta a gyógyszert, ami kellett a kezelések túléléséhez. Így gyűlt össze az életmentő gyógyszer. Összefogással. Önzetlen segítséggel. Emellett volt egy plusz fénysugár: balett-tanára meghívta őt a tánciskola bemutatójára, díszvendégnek. Gyógyszerre is gyűjtöttek, meg a teljes útiköltségre, ellátásra. A legnehezebb órákon, napokon ez a cél segített átjutni. Túlélni. Michelle elhatározta, amikor jól lesz, Ő is segít más gyerekeknek meggyógyulni.

Egy nap a We Are The World-öt hallotta a rádióban és megszületett az ötlet. Volt betegtársaival közösen énekelni, így adományokat gyűjteni és abból támogatni más gyerekeket a családjaikkal. Az emberek láthatják, hogy kiknek megy az adomány, átélhetik a csodát, hogy ezek a rákból gyógyuló, fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok igenis tesznek magukért, szeretnek élni, erősek, bátrak, bölcsek, összetartanak.

Persze a koncertekhez is támogatókra van szükség, hiszen adni csak abból tudunk, amit adakoznak. Művészek, akik a fellépésükkel segítenek, civilek, hétköznapi emberek, akik pénzadománnyal segítik a nemes ügyet. Munkahelyek, ahol a háttérmunkát segítik, mint pl. a nyomdai anyagok elkészítése. Sorolhatnám még, mert hosszú a sor. A legfőbb támogatónk a Szent István Bazilika, ahol, miután a meglepetéstől magukhoz tértek, hogy egy 12 éves kislány mihez kéri a segítségüket, mindenben a segítségére siettek. Így lehetséges az, hogy Michelle idén a 4. Szeretetkoncertjét tarthatja a Szent István Bazilikában, ismét segíthet rászoruló gyermekeken, családjaikon.

Köszönjük azoknak, akik évről-évre visszatérnek, a koncert szépségéért is meg azért is, hogy segítsenek. Mivel beteg, rászoruló gyermekek vannak, ezért most is várunk Mindenkit szeretettel, a szeretet, a békesség, az ünnep, az összetartás egy órácskájára.

Ez Michelle születésnapi ajándéka, aki majdnem a koncert napján tölti be 16. évét.

A mosolya újra a csibészes-kedves, kitartása követendő, pedig a teljes egészségét nem sikerült visszaállítani.

De él, és örül az életnek. Ezt az örömöt is szeretné másokkal megosztani.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Szeretetkoncert egy rákbeteg gyermekért – december 14. QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

earth

Föld Napja 2014

bővebben →