Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Hírek  >  jelenlegi cikk

Szerdától hőségriadó

írta   /   2013-07-23  /   nincs hozzászólás

Másodfokú hőségriasztást ad ki szerdától kezdődően az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint száraz, napról napra melegebb léghullámok árasztják el a Kárpát-medencét.

A napi középhőmérséklet szerdán és csütörtökön elsősorban a Dél-Dunántúlon, péntektől már másutt is többfelé meghaladja a 25 fokot, sőt a hétvégén és a jövő hét elején helyenként 27-28 fok körül valószínű. Ezért az országos tisztifőorvos 2013. július 24-én 0 órától 2013. július 26-án 24 óráig elrendeli a hőségriasztás II. fokozatát.

hoseg33

A hőmérséklet várható maximuma szerdán 34 fok lehet. A kánikula vasárnap érheti el csúcsát, ekkor a legmagasabb hőmérséklet eléri a 38 fokot.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Szerdától hőségriadó QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →