Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségügy  >  jelenlegi cikk

Sürgősségi osztályt alakítanak ki a tatabányai Szent Borbála Kórházban

írta   /   2014-01-24  /   nincs hozzászólás

Önálló sürgősségi osztályt alakítanak ki a tatabányai Szent Borbála Kórházban – közölte a kórház főigazgatója pénteken az intézményben tartott sajtótájékoztatón, amelyen részt vettek Komárom-Esztergom megye fideszes országgyűlési képviselői.
kialakitas    Lőke János elmondta, hogy az új sürgősségi részleget csaknem 1,2 milliárd forint ráfordítással egy eddig kihasználatlanul álló épületrészben, 22 hónap alatt hozzák létre 16 ággyal és a szükséges kiszolgáló helyiségekkel. Az épület mellett fedett mentőbeállót létesítenek, a közelben kap helyet a kórház helikopter-leszállója.
A kórházban jelenleg minden ügyeletet adó fekvőbeteg-osztályon végeznek sürgősségi ellátást, ez azonban a betegszállítás, mentés és a betegbiztonság szempontjából elmarad a minimális követelményektől. A rendszer fenntartása nehézkes és pazarló, mert az osztályonkénti ügyeleti rend fenntartása többletköltséget okoz – tette hozzá a főigazgató.
A Szent Borbála Kórház a megye legnagyobb egészségügyi intézménye, 786 ágyas, 1200 dolgozót foglalkoztat. Fekvőbeteg-ellátóként évente több mint 30 ezer embert, a járóbeteg-ellátásban pedig 570 ezer esetet kezel.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Sürgősségi osztályt alakítanak ki a tatabányai Szent Borbála Kórházban QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →