Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Elhízás, diéta, táplálkozás  >  jelenlegi cikk

Spagetti pulyka húsgolyókkal

írta   /   2012-07-23  /   nincs hozzászólás

A pulykahús nagy előnye a többi húsfajtával szemben, hogy a magas vitamin- és ásványianyag-tartalmukhoz alacsony zsírtartalom párosul, így a diétára szorulóknak is kifejezetten ajánlott.

A szárnyas húsokra jellemző, hogy ezeket a kedvező tulajdonságaikat elkészítésük során is megtartják, sőt sütés közben jelentős mennyiségű vizet veszítenek, így tápanyag-tartalmuk koncentrálódik.

 

8 személyre

1 adag:  tészta

1 csésze szószos húsgolyóval (kb. 2-3 húsgolyó)

Elkészítési idő: 15 perc

 

1 teáskanál olívaolaj

4 gerezd fokhagyma, áttörve

25 dkg marinara tésztaszósz

75 dkg sovány daráltpulyka

1 tojás

1/3 csésze reszelt parmezán sajt

¼ csésze zsemlemorzsa

1,5 teáskanál szárított vágott vöröshagyma

¼ teáskanál őrölt feketebors

35 dkg durum spagetti tészta

 

  1. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és fél percig sütjük, majd hozzáöntjük a tésztaszószt.
  2. Egy közepes tálban összekeverjük a kimaradt hozzávalókat a tészta kivételével. A húsból kis folyócskákat formázunk (kb. 30 húsgolyót).
  3. A húsgolyókat beletesszük a szószba. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot. Lassú tűzön 1 óráig főzzük, miközben időnként megkeverjük.
  4. A tésztát a felhasználási javaslat alapján só nélkül megfőzzük, és leszűrjük.
  5. A szószos húsgolyókat tésztával tálaljuk.

 

hirdetés

az oldal QR-kódja

Spagetti pulyka húsgolyókkal QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

tojas

Amit eddig nem tudtál a tojásallergiáról!

bővebben →