Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egyéb  >  jelenlegi cikk

Sorsjegybevételből támogatja a siketvakokat a Szerencsejáték Zrt. jövőre

írta   /   2013-10-12  /   nincs hozzászólás

Sorsjegyárbevételből támogatja a siketvakokat a Szerencsejáték Zrt. jövőre – jelentette be a cég elnök-vezérigazgatója egy budapesti sajtótájékoztatón. Szentpétery Kálmán azt mondta, várhatóan milliós nagyságrendű lesz a támogatás.

Közölte, a támogatás felhasználásáról – a szociális államtitkárság javaslatára – a Siketvakok Országos Egyesülete szabadon rendelkezhet majd. Jelezte, arról egyelőre nem döntöttek, melyik sorsjegy árbevételéből biztosítják majd a támogatást.

siketvak
Utalt arra, hogy a cég évek óta egy másik sorsjegyének árbevételéből a – súlyos beteg gyermekeknek és családjaiknak segítséget nyújtó – Bátor Tábor Alapítványt támogatta, és a jövőben is támogatni fogja.
Szentpétery Kálmán emlékeztetett arra is, hogy éppen tíz éve kezdte meg a Szerencsejáték Zrt. a kizárólag megváltozott munkaképességűeket – nyílt munkaerő-piaci keretek között – foglalkoztató, karitatív célú sorsjegy-értékesítő hálózat kiépítését az országban.
Elmondta, jelenleg 72 településen 180-an árusítanak sorsjegyeket jellemzően áruházak, élelmiszerüzletek előtereiben vagy egészségügyi intézményekben.
Az elnök-vezérigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt tíz év bebizonyította, hogy ők is “kőkemény árbevétel-érdekeltségben dolgoznak, és kőkeményen hozzák a tőlük elvárt árbevételt”, azaz gazdaságilag is egyenrangú munkavállalók. Jelezte, ezért a cég várhatóan módosítja is a hálózat “karitatív” elnevezését annak elismerésére, hogy ők ténylegesen megdolgoznak a keresetükért.
Emlékeztetett arra is, hogy a cég 2010-ben, majd 2012-ben is elnyerte az egyik legnagyobb szakmai elismerést, a Fogyatékosságbarát munkahely címet.
Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára elismeréssel szólt a Szerencsejáték Zrt. eddigi társadalmi szerepvállalásáról, arról, hogy nagy számban foglalkoztat megváltozott munkaképességű, jórészt mozgássérült embereket, és arról, hogy a jövő évi bevételéből segítséget nyújt a mintegy 3500 siketvaknak.
Arra hívta fel a figyelmet, egyre több nagy cég keres Magyarországon megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztatásra. Elmondta, az elmúlt egy hónapban három nagy multicég jelentkezett náluk, közülük kettő országos bolthálózatban fogja árusítani a fogyatékos emberek termékeit. A harmadik pedig a gyártásban szeretne 200 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatni.
Közölte, az elmúlt években tízezerrel nőtt a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatása.
Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár bejelentette, hogy pályázatot írtak ki a – többségében – megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, korábban már akkreditált cégek számára.
A cégek, ahogy az idén is, állami támogatást kaphatnak az úgynevezett “védett munkahelyek” után. A jövő évre szóló pályázatra október végéig jelentkezhet a 320 cég, amelyeknél jelenleg csaknem 30 ezer embert foglalkoztatnak.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Sorsjegybevételből támogatja a siketvakokat a Szerencsejáték Zrt. jövőre QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →