Loading...
Ön Itt van:  Home  >  Egészségbolygó  >  jelenlegi cikk

Sorra számolná fel egészségkárosító üzemeit Sanghaj városa

írta   /   2013-07-18  /   nincs hozzászólás

A lakosok és a környezet biztonságának fokozása érdekében sorra számolja fel veszélyesnek tartott üzemeit a kelet-kínai Sanghaj.

    A helyi kormányzat honlapján közzétett statisztikák szerint a hatóságok az év első felében több mint 350 veszélyes vagy környezetszennyező vegyi anyagokkal dolgozó gyárat számoltak fel vagy telepítettek lakóterületen kívülre. A 24 milliós metropolisz vezetése az év elején hirdetett harcot a gyártóegységek biztonságosabbá tételéért, a városban ugyanis – az országos trenddel megegyezően – megnőtt az egészségkárosító üzemek elleni tiltakozás.

sanghai
A biztonság nemzetközi normáktól való elmaradására több nagy botrány is rávilágított, így például a kínai központi televízió (CCTV) alig két hete arról számolt be, hogy a város külső kerületeiben vélhetően évek óta több száz, szennyvizét illegálisan elvezető vállalat károsítja a part menti vizeket.
A lakosság fokozódó környezettudatosságát mutatja az a több hetes májusi tüntetéssorozat, amelyet környezeti aggályok miatt egy óriási akkumulátorgyár felépítése ellen szerveztek a lakosok. A demonstráció végül az építkezés befagyasztásával ért véget.

hirdetés

az oldal QR-kódja

Sorra számolná fel egészségkárosító üzemeit Sanghaj városa QR kódja
    Kinyomtatom       Elküldöm

Ezt már olvasta?

Idõsotthon

A szociálisan rászorultak mentesülhetnek az egészségügyi járulék megfizetése alól

bővebben →